Vijf tips voor je autoreis met kinderen

Een reis met kleintjes? Geen kinderspel! Test deze handige tips van Carglass® uit voor een ontspannen rit.
kinderen20in20de20auto

Trek je er binnenkort met je kroost op uit? Duik snel in de tips van Carglass® en beleef een plezierreis voor iedereen!

1. Vertrek wanneer je kinderen slaperig zijn

Begin aan je autoreis op een moment dat de kinderen moe zijn. Zo storen zij je niet terwijl je achter het stuur zit. En lijkt het voor hen alsof het traject korter is. Idealiter vertrek je ’s nachts. Dan slapen ze de hele reis. Als dat niet kan, is vroeg op de ochtend vertrekken second best.

2. Maak de rit knuffelzacht

Neem een kussen of een kussensloop mee en steek dat tussen de gordel en je kind. Zo valt je kind gemakkelijker in slaap en heeft het geen zere nek wanneer het wakker wordt. En wedden dat jouw koter ook langer slaapt?

3. Zorg voor entertainment

Neem spullen mee om je kinderen bezig te houden: videospelletjes en films, boeken en gezelschapspelletjes, … Maar zeker ook voldoende snacks en drankjes. Want ook tijdens het eten, vliegt de tijd.

4. Leg alles binnen handbereik

Zorg dat je kinderen aan al hun spullen kunnen. Gebruik handige opbergvakjes die je aan de voorste stoelen vasthangt. Zo bedienen je kinderen zichzelf. En moet jij tijdens je reis niet constant achterom te kijken en te helpen.

5. Vind zelf leuke spelletjes uit

Niks leuker om je kinderen bezig te houden dan je eigen spel te verzinnen. Stel bijvoorbeeld een schattenjacht op: maak op voorhand een blad met allerlei voorwerpen die je pagadders onderweg moeten spotten. Een groene auto bijvoorbeeld of een gebouw of monument dat je sowieso passeert. Succes gegarandeerd! 

23 april 2018