Technologie achter de voorruit

Een voorruit is meer dan alleen maar glas. Tegenwoordig zit er heel wat technologie verwerkt in de voorruit. Denk maar aan verwarmde voorruiten, ruiten met regen- of lichtsensoren, Head up displays en ga zo maar door.

Als we je voorruit moeten vervangen zal ook je nieuwe voorruit voorzien zijn van dezelfde technologie en specificaties als je oorspronkelijke voorruit. Wij gebruiken ook enkel ruiten van originele kwaliteit. Welke technologie er ook achter je voorruit zit, maak je geen zorgen: de experts van Carglass® zijn hierop getraind.

Niemand herstelt of vervangt meer autoruiten dan Carglass®. Met de regelmaat van de klok komen er nieuwe systemen en standaarden op de autoruitmarkt. Het Learning and Development-team van Carglass® houdt deze evoluties nauwlettend in de gaten. En schoolt onze monteurs continue bij.

Veelgestelde vragen

Auto’s worden steeds geavanceerder. Veel technieken werken met behulp van sensoren, camera’s en andere hulpmiddelen achter de voorruit. Maar welke technieken vindt u daar? Carglass® zet ze op een rijtje.

Niet alleen in uw achterruit zitten verwarmingsdraden. Ook sommige voorruiten hebben verwarmingsdraden tussen de glaslagen zitten.

In de achterruit zie je de verwarmingsdraden meteen zitten, maar in de voorruit zijn ze veel subtieler. Dat heeft te maken met het soort glas van een voorruit en een achterruit. De voorruit bestaat uit twee lagen glas en de verwarming zit tussen de twee lagen in, de achterruit is enkelglas. De verwarmingsdraden liggen daar op het glas. Je kan die draden aan de binnenkant van het glas voelen.

Welke rijhulpsystemen bestaan er?

Rijhulpsystemen of Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) zijn elektronische systemen die de bestuurder helpen bij het rijden en bij het parkeren.

Door middel van camera’s, sensoren, lidars en radars in en rond de auto verhoogt ADAS de auto- en verkeersveiligheid. De systemen helpen de bestuurder mogelijke obstakels of bestuurdersfouten te detecteren en hierop te reageren om zo problemen en botsingen te voorkomen. 

Hieronder een paar voorbeelden van populaire rijhulpsystemen.

Waarom Carglass® kiezen?

Ruiten van originele kwaliteit

Ruiten voor alle merken en modellen

Snelle levering dankzij grootste stock

Nieuwe voorruit met dezelfde technologie en specificaties

Continue bijscholing van onze monteurs

Gratis Bosch-ruitenwissers (t.w.v. € 70)

bij elke herstelling of vervanging die je boekt t.e.m 30 juni.