Wat is ADAS?

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Ook wel rijhulpsystemen genoemd. Tegenwoordig beschikken steeds meer auto’s over ADAS. Denk aan parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, sensoren voor de dode hoek. Deze systemen maken het leven van de bestuurder een stuk eenvoudiger áls ze het goed doen. Naast deze passieve systemen zijn er nog systemen die werken door middel van een camera achter de voorruit, denk aan verkeersbordherkenning, de rijstrookassistent en autonoom remmen.

Na een voorruitvervanging moeten de camera’s, sensoren, lidars en radars voor uw eigen veiligheid altijd opnieuw gekalibreerd worden als deze geraakt zijn door de schade.

Waarom een herkalibratie alleen door experts laten uitvoeren?

In de auto moet je op je rijhulpsystemen kunnen vertrouwen. Een herkalibratie is precisiewerk, daarom raden wij aan om dit enkel door specialisten uit te laten voeren. Een kleine fout kan al verkeerde informatie geven. Lees meer over hoe een kleine afwijking al gevolgen kan hebben voor de juiste werking van uw rijhulpsysteem.

Carglass® herkalibreert dag in dag uit camera’s, sensoren, lidars en radars van alle automerken en dat volgens de richtlijnen van de fabrikant. Dankzij onze investering in verschillende herkalibratiesystemen zijn we in staat om 99,4% van alle voertuigen onmiddellijk na herstelling of vervanging te herkalibreren.
Wilt u meer lezen over hoe kalibratie bij Carglass® in zijn werk gaat?

Rijhulpsystemen zorgen voor de grootste autorevolutie ooit. Carglass® legt uit waarom.

Carglass® certificaat van geslaagde herkalibratie

Carglass® garandeert dat de rijhulpsystemen die naar aanleiding van de schade dienen geherkalibreerd te worden, na herstelling of vervanging bij Carglass®, ook werkelijk geherkalibreerd worden.

Het certificaat dat wij aan de klant meegeven, is het bewijs dat alles in orde was op het moment dat de wagen onze parking verlaat. 

Carglass® biedt op de herkalibratie geen garantie. Het is immers mogelijk dat de systemen niet meer werken door een ander ongeval waar de klant zich misschien niet van bewust is.

Als je rijhulpsystemen geherkalibreerd moeten worden, zorg dan dat je banden steeds voldoende opgepompt zijn. Zo kunnen wij de rijhulpsystemen van je auto optimaal testen.

Technologie in de voorruit

Een voorruit is meer dan alleen maar glas. Tegenwoordig zit er heel wat technologie verwerkt in de voorruit. Zo zitten er behalve camera’s ook sensoren en andere hulpmiddelen achter of in de voorruit. Maar wat als je voorruit vervangen moet worden? Moet een regensensor ook opnieuw gekalibreerd worden en hoe zit het met een verwarmde voorruit?

Lees hier alles over de technologie achter de voorruit.