Autoruitschade verzekering

Twijfel je of je auto glasbreuk verzekerd is? Of wil je weten hoeveel het zal kosten om de schade te herstellen? Je vindt het antwoord bij Carglass®.

Ben ik verzekerd tegen glasbreuk?

In België zit de waarborg “glasbreuk” in de grote of kleine omnium. Soms bestaat er ook een aparte glasbreukverzekering. Je herstelling of vervanging wordt dan door je verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Je hoeft zelf niets te betalen en wij regelen alle administratie rechtstreeks met je verzekeringsmaatschappij. Geen zorgen voor jou!

Maak een afspraak

Heb je geen omniumverzekering ? Heb je enkel een burgerlijke aansprakelijkheid (BA-verzekering)?

De waarborg burgerlijke aansprakelijkheid (de verplichte BA-verzekering als automobilist) is voor schade aan derden. De voorwaarden kunnen van verzekeraar tot verzekeraar wat verschillen. Dit type verzekering dekt bijna nooit glasschade maar controleer voor alle zekerheid je verzekeringspolis. Dus zoek je polis en check of glasbreuk voorzien is in je polis. Vind je hem niet meteen terug? Contacteer dan je makelaar of verzekeraar. Je kan ook altijd een afspraak boeken bij Carglass®. Wij controleren voor de herstelling of vervanging of je al dan niet verzekerd bent.

Ben je verzekerd tegen glasbreuk?

Gaat je bonus malus omhoog?

Het herstellen of vervangen van je autoruit heeft geen invloed op je bonus malus.

Heb je een leasing- of fleetwagen?

Ook dan hoef je als bestuurder meestal niets te betalen. Meer info over glasschade bij leasing vind je hier.