Zo verwijder je stickers van je auto

Zit er een sticker of vignet op je auto die je eraf wilt? Dan is warm weer het ideale moment om de sticker te verwijderen. Want hoe warmer, hoe makkelijker de lijm lost.
vignette20autoruit

Marie en Robbe reden mee

Een sticker van je auto verwijderen: hoe begin je eraan? Denk aan een oud wegenvignet of de verweerde slogan van een vorige eigenaar. Of vast ook herkenbaar: een versleten babysticker met ‘Marie en Robbe rijden mee’ van jaren geleden. Maar het babyvet van deze kids is al lang verdwenen. Carglass® geeft je enkele handige tips en tricks om deze klus te klaren:

  1. Gebruik geen scherpe materialen.
  2. Let op met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.
  3. Gebruik een haardroger om lijm op te warmen.
  4. Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie.
  5. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen.
  6. Schakel de hulp van een professional in.

Krab niet zomaar de sticker van je auto

Reken je op scherpe vingernagels en engelengeduld om de stukjes sticker van de auto te schrapen? Dan ben je er vaak aan voor de moeite. Want de kans is groot dat je alleen de bovenste laag eraf krijgt. En de carrosserie te lijf gaan met spatel of ander materiaal is geen goed idee: ze maken krassen.

Kijk uit met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Over stickers verwijderen bestaan nogal wat verhalen met huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes in de hoofdrol. Kijk toch maar uit met vloeistoffen als citroenzuur of haarlak. Ze kunnen inbijten en je carrosserie blijvend beschadigen. Een veilig middel? Dat is olie. Yes, denk gerust aan olie uit de keukenkast. Al krijg je ook daarmee geen garantie dat de sticker volledig loskomt. Alles hangt af van het stickermateriaal en de stof waarop de sticker kleeft.

Haardroger als stickerverwijderaar

Een haardroger in huis? Vast wel. Het ideale apparaat om die hardnekkige sticker van je auto te krijgen. De warmte van de haardroger doet de sticker loskomen. Is de sticker zo goed als los? Trek hem er dan voorzichtig af in een rechte hoek. De lijmresten krijg je weg met een reiniger of ontvetter.


De magie van de stickerverwijderaar

Stickers op een autoruit zijn iets gemakkelijker te verwijderen dan stickers op lak of verf. Voel je tijdens het trekken dat de carrosserie het niet leuk vindt? Stop dan onmiddellijk en bedenk een andere manier om de sticker te verwijderen. Gebruik in dit geval stickerverwijderaar . Kijk wel goed voor welke materialen jouw product geschikt is en volg de instructies die op het etiket staan.

Sticker te lijf met caramelschijf

Als een echte pro te werk gaan? Ga dan voor de caramelschijf. Daarmee verwijder je makkelijk en snel elke sticker van autolak zonder de lak te beschadigen. Je sluit de slijpschijf voor stickers gewoon aan op uw boormachine.

Hulp van een professional

Is het goedje op je auto toch te plakkerig en vooral zeer hardnekkig? Vraag dan hulp aan een expert. Afhankelijk van sticker en ondergrond bieden gespecialiseerde bedrijven diverse formules aan. Van verwijderen tot wegwerken van kleurverschillen .

Zo ga je weer met een ‘nieuwe’ wagen de weg op!