Rijhulpsystemen als waakzame metgezel

Je wilt steeds vlot en veilig je bestemming bereiken. Vertrouw daarvoor op de rijhulpsystemen van je auto, ook wel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) genoemd. De handige functies verhogen de verkeersveiligheid ... als je ze goed gebruikt én onderhoudt.
dodehoekwaarschuwing

1. Automatisch parkeren

Zelfs het grootste parkeertalent blundert weleens. Waarom niet gebruikmaken van de automatische parkeerfunctie van je auto? Het rijhulpsysteem werkt verbluffend goed: ook in een kleine ruimte parkeert jouw auto zich zonder je tussenkomst.

2. ACC of adaptive cruise control

Maak je graag gebruik van cruisecontrol? Dan is ACC een must-have! Het ADAS-systeem merkt een eventueel snelheidsverschil tussen jouw auto en een ander voertuig op. En uw auto past zelf zijn snelheid aan. Maakt een ander voertuig een onverwachts manoeuvre? Dan heeft jouw ACC-systeem dat onmiddellijk in de gaten en vermijdt het een botsing.

3. Vermoeidheidsherkenning

Als je lang onderweg bent met de wagen, slaat vroeg of laat de vermoeidheid toe. Slaperig rijden is even gevaarlijk als rijden onder invloed. Gelukkig heb je met de vermoeidheidsherkenning een waakzame reisgezel. Verandert je rijgedrag? Dan voelt jouw auto dat aan en krijg je een waarschuwing.

4. Dodehoekwaarschuwing

Herinner je jouw autorijlessen? Dan weet je vast nog hoe de instructeur hamerde op het gebruik van je spiegels. Een van de meestvoorkomende oorzaken van ongevallen op autosnelwegen is de dode hoek. Maak daarom gebruik van jouw dodehoekwaarschuwing. Merkt het ADAS-systeem een voertuig op? Dan brandt er een waarschuwingslampje in je zijspiegel.

5. AEBS of automatic emergency braking system

Dit veiligheidssysteem voorkomt ongevallen. Want als je even niet oplet, schiet de geavanceerde remtechnologie te hulp. AEBS herkent een gevaarlijke situatie en zet razendsnel een noodremming in gang als dat nodig is.

6. Driver assist

Een schitterend ADAS-systeem dat enige oefening vereist. Als nieuwe gebruiker is het even wennen. Je auto remt, versnelt, neemt bochten of stopt op eigen houtje, terwijl je alleen ondersteuning biedt. Als je eenmaal gewend bent aan jouw zelfrijdende auto, moet je nog wel je gedachten bij de weg houden.

Een ADAS-kalibratie is van levensbelang

Heeft je auto een voorruitvervanging ondergaan? Dan moet je je camera herkalibreren voor een optimale werking. Denk aan je veiligheid: ga voor je vertrek langs bij Carglass®.