Welke autokleur trekt vogelpoep aan?

Auto net gepoetst? En staat je favoriete voertuig hevig te blinken in de zomerzon? Oeps, daar komt lading nummer één. Ook de vogels in de buurt zien jouw bolide duidelijk zitten. Heeft merel, meeuw of mus eigenlijk een favoriete autokleur om zijn uitwerpselen op te droppen?
vogelpoep

Vogels en hun voorkeur voor bepaalde kleur

Laten vogels liever een strontje achter op een auto met een bepaalde kleur? Halfords, een Britse autospeciaalzaak, deed ooit onderzoek naar het favoriete doelwit van vogels. Met doelwit bedoelen we inderdaad de autokleur die de meeste uitwerpselen van vogels aantrekt. En jawel, er blijkt een voorkeur te zijn.

Rode auto? Haal het poetsgerief boven!

Volgens het onderzoek heb je de grootste pech als je een rode auto bezit. Maar liefst 18 procent van alle ‘volgepoepte’ auto’s had een rode kleur. Blauw volgde met 14 procent. Zwart was goed voor 11 procent.

Groene of grijze auto? Alles chill

Groene auto’s lieten de vogels dan weer liever links liggen. Een nieuwe auto op komst? Dan ga je uiteraard voluit voor een groen exemplaar. Maar ook met een grijze en witte wagen kan je op beide oren slapen. Deze twee kleuren vinden onze vliegende vrienden ronduit belachelijk.

Parkeerplaats belangrijker?

Moeten we veel geloof hechten aan dit onderzoek? Het is in elk geval interessant om het ‘onder vrienden’ eens te dubbelchecken. En wellicht kom je dan tot de conclusie dat de plek waar je jouw auto parkeert ook een rol speelt.

Hoe verwijder je vogelpoep?

Kreeg je auto er flink van langs? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Sla niet aan het krabben. Leg wat keukenpapier bovenop de uitwerpselen. En spuit er met een verstuiver water op. Plaats je hand op het papier en veeg de plek zachtjes weg. Hop, weer schoon!


Bescherm je auto tegen brutale vlegels

Wil je niet om de haverklap zitten schrobben? Zorg dan voor een goede waxlaag. Zo vreten de uitwerpselen niet in de autolak. Parkeer je auto niet onder bomen, maar zet hem indien mogelijk in de garage. En vertrek je binnenkort op zomervakantie zonder auto en heb je geen garage? Ga dan volop voor de autohoes. Misschien beter geen rode...

20 maart 2024