Welke elektrische wagen past bij u? Vijf toppers voor 2017

Denkt u erover om een elektrische wagen te kopen? Puik plan! Elektrische wagens zijn ecologisch verantwoord, geruisloos en hip! Maar welk model sluit het beste aan bij u en uw behoeftes? Carglass® zet vijf veelbelovende modellen in de kijker. Zo ziet u het bos weer door de bomen. En maakt u een weloverwogen keuze.

Tesla S: meestverkochte model in België

Hoewel het prijskaartje van de Tesla S niet min is, is dit de bestverkochte elektrische wagen in België. Dat hoeft niet te verbazen, want deze bolide heeft zijn strepen wel verdiend. De auto rijdt hoogst comfortabel, levert knappe prestaties en biedt een verbijsterende autonome rijmodus. De Tesla S is beschikbaar in vijf uitvoeringen.

 

Prijs: vanaf 84.800 euro
Actieradius: van 480 tot 613 kilometer

 

Opel Ampere-EOpel Ampera-e: prima prijs-kwaliteitsverhouding

De Opel Ampera-e is misschien minder flitsend dan de Tesla S. Maar pakt wél uit met een actieradius van 520 kilometer, een krachtige motor en de handige Opel OnStar-onlineassistent. Met die laatste surft u o.a. op internet, roept u wegenhulp op en vindt u vlot uw bestemming. Bovendien is hij met zijn 381 liter bagageruimte een perfecte gezinswagen. Bestellen kan vanaf september 2017.

Prijs: vanaf 40.995 euro
Actieradius: tot 520 kilometer

 

Kia Soul EV

Kia Soul EV: verantwoord rijplezier

Kia bracht met de Soul EV zijn eerste volledig elektrische wagen op de markt. Dit knappe model met mogelijkheid tot snelladen, heeft een actieradius van 212 kilometer. Niet alleen de auto zelf is goed voor het milieu trouwens, ook het interieur is ecovriendelijk!


Prijs:
vanaf 34.455 euro
Actieradius: tot 212 kilometer

MercedesMercedes B-klasse Electric Drive: prettige premium

Een klassewagen die op elektriciteit rijdt? Dat moet de Mercedes B-klasse Electric Drive zijn. De gestroomlijnde afwerking en soepele rijervaring maken van deze klassieker een echte aanrader.

 


Prijs:
vanaf 39.930 euro
Actieradius: tot 230 kilometer

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo EV: klein en fijn

Bent u een echte stadsmus? Dan past de compacte Smart ForTwo perfect in uw straatje – letterlijk. Met deze vlotte stadswagen op elektriciteit zoeft u van a naar b, zonder wroeging voor het milieu. Met verbazingwekkende actieradius voor stadsverkeer! Ook beschikbaar in vijfdeurs en als cabrio.Prijs:
vanaf 9.222 euro
Actieradius: tot 160 kilometer.

 

Elektrische wagens: rij de toekomst tegemoet

De conclusie is duidelijk: de elektrische wagen valt niet te negeren. Het keuzeaanbod is groot, de voordelen legio. Voor elk wat wils!

En u? Schakelt u ook over?

Elektrische wagen vergelijken

 

 

10 mei 2017