Zo rijd je ook in de winter vlotjes elektrisch

Elektrische auto’s hebben het extra zwaar te verduren tijdens de winter. Denk aan de verminderde actieradius van de batterij. In deze blog verklappen we tips om zorgeloos elektrisch te rijden.
elektrische20wagen

Kleiner bereik incalculeren

Bij lage temperaturen slaat de accu van je elektrische wagen minder energie op. Je legt er dus minder kilometers mee af. Laad je batterij dagelijks op, en neem altijd een laadkabel mee om onderweg ‘bij te tanken’. Check vooraf ook waar er laadpalen zijn op jouw route.

Laadkabel vorstvrij houden

Hou er rekening mee dat je laadkabel kan bevriezen bij vorst. Is je auto binnenzetten geen optie? Zorg er dan voor dat de stekkeraansluiting droog is. Als het kwaad al is geschied, ontdooi je de aansluiting met een warmwaterkruik.

Energievreters uitschakelen

Om je actieradius te vergroten, gebruik je het best zo min mogelijk elektronica. Geen radio dus, en het liefst ook geen verwarming. Koukleum? Gebruik dan alleen de stoelverwarming. Zo bespaar je tot 25 procent van de accu in vergelijking met de volledige verwarming. Of verwarm je interieur voor terwijl je auto oplaadt.

Winterbanden installeren

Installeer winterbanden op je wagen. Meer grip zorgt ervoor dat je veiliger rijdt én minder energie verliest. Denk er ook aan om je gaspedaal geleidelijk los te laten. Zo vermijd je dat je wagen gaat slippen. Want je verliest meer snelheid dan in een conventionele auto.

19 januari 2019