Glastechnologie in uw auto: blik op de toekomst

De kinderen entertainen, chatten met een vriend, werkmails sturen én ondertussen veilig op uw bestemming belanden. In de nabije toekomst combineert u het misschien allemaal dankzij de voorruit van uw wagen. Autoconstructeurs werken intensief samen met de glas- en technologiesector om uw voorruit zo intelligent mogelijk te maken. Carglass® volgt elke innovatie op de voet en geeft de ruiten van uw auto zo de geschikte behandeling.

Engelbewaarder en gids

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) kunnen gebruik maken van camera's die zich achter de voorruit van de wagen situeren. Ze waarschuwen u wanneer u afwijkt van uw rijvak of doen u een noodstop maken wanneer nodig. Ze creëren een beter zicht op de weg door hun 360-gradenbeeld. En u parkeert plots als een pro.

 

 

Controle- en entertainmentcenter

Zelfrijdende auto’s zijn niet langer een utopie. Ze toeren vandaag al rond en zullen binnen enkele jaren onze wegen overspoelen. En hoeft u niet meer zelf te rijden? Dan krijgt u een zee aan tijd voor andere dingen. Daarbij zal voorruittechnologie u helpen. De ruit wordt een virtueel dashboard met talloze opties: surfen, chatten, sociale media checken, films kijken, …

 

ADASHead up display

De technologie is niet alleen leuk, maar ook veilig. Zo communiceert u binnenkort via uw voorruit met andere voertuigen. Verkeersinfo wordt zo veel actueler en accurater. Head up displays (HUD’s) projecteren o.a. de verkeerssituatie en navigatie op uw voorruit. Meer en meer auto’s zijn met HUD-technologie uitgerust – deels omdat de roep van bestuurders om grafische elementen alsmaar luider werd. Ze geven dan ook een veiliger gevoel én dito rijervaring. Zo ziet u uw remafstand voor u, en in de toekomst zal de technologie zelfs voetgangers en andere obstakels kunnen identificeren. Extra eyetracking zorgt er bovendien voor dat geen detail u ontgaat.

Carglass® blijft bij de les

Is uw wagen al uitgerust met voorruittechnologie? Dan brengt u die met een gerust hart naar Carglass® voor een vervanging. Onze medewerkers spijkeren hun kennis voortdurend bij in de Carglass®-opleidingscentra. En weten uw camera dus feilloos weer te kalibreren na de vervanging.

 Uw voorruit met ADAS herstellen? Carglass® kent de knepen van het vak!