Welke autokleur trekt vogelpoep aan?

Auto net gepoetst? En staat uw favoriete voertuig hevig te blinken in de zomerzon? Oeps, daar komt lading nummer één. Ook de vogels in de buurt zien uw bolide duidelijk zitten. Heeft merel, meeuw of mus eigenlijk een favoriete autokleur om zijn uitwerpselen op te droppen?

Vogels en hun voorkeur voor bepaalde kleur

Laten vogels liever een strontje achter op een auto met een bepaalde kleur? Halfords, een Britse autospeciaalzaak, deed ooit onderzoek naar het favoriete doelwit van vogels. Met doelwit bedoelen we inderdaad de autokleur die de meeste uitwerpselen van vogels aantrekt. En jawel, er blijkt een voorkeur te zijn.

Rode auto? Haal het poetsgerief boven!

Volgens het onderzoek hebt u de grootste pech als u een rode auto bezit. Maar liefst 18 procent van alle ‘volgepoepte’ auto’s had een rode kleur. Blauw volgde met 14 procent. Zwart was goed voor 11 procent.

Groene of grijze auto? Alles chill

Groene auto’s lieten de vogels dan weer liever links liggen. Een nieuwe auto op komst? Dan gaat u uiteraard voluit voor een groen exemplaar. Maar ook met een grijze en witte wagen kunt u op beide oren slapen. Deze twee kleuren vinden onze vliegende vrienden ronduit belachelijk.

Parkeerplaats belangrijker?

Moeten we veel geloof hechten aan dit onderzoek? Het is in elk geval interessant om het ‘onder vrienden’ eens te dubbelchecken. En wellicht komt u dan tot de conclusie dat de plek waar u uw auto parkeert ook een rol speelt.

Hoe verwijdert u vogelpoep?

Kreeg uw auto er flink van langs? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Sla niet aan het krabben. Leg wat keukenpapier bovenop de uitwerpselen. En spuit er met een verstuiver water op. Plaats uw hand op het papier en veeg de plek zachtjes weg. Hop, weer schoon!

Bescherm uw auto tegen brutale vlegels

Wilt u niet om de haverklap zitten schrobben? Zorg dan voor een goede waxlaag. Zo vreten de uitwerpselen niet in de autolak. Parkeer uw auto niet onder bomen, maar zet hem indien mogelijk in de garage. En vertrekt u binnenkort op zomervakantie zonder auto en hebt u geen garage? Ga dan volop voor de autohoes. Misschien beter geen rode