Vermijd hagelschade aan uw wagen: tips

Zwoele zomerdagen monden ‘s avonds al eens uit in onheilspellend gerommel en lichtflitsen. Vaker wél dan niet gevolgd door een fikse hagelvlaag. En dan vloekt u. Want zo’n ijsbollenbui kan uw wagen flink beschadigen. Voorkom met de tips van Carglass® dat uw carrosserie op een golfballetje gaat lijken.

1. Parkeer uw wagen binnen of overdekt

Het lijkt misschien logisch, maar het blijft het doeltreffendst. Vangt u in het weerbericht op dat er kans op hagel is? Parkeer uw wagen dan preventief in uw garage, onder een carport of in een publieke ondergrondse garage. Zo verzekert u zichzelf ervan dat uw auto geen hagelschade oploopt.

2. Duffel uw wagen in: met een deken of opblaasmatras

Vermijden dat uw auto een zorgenkindje wordt? Dek hem dan goed toe met een opblaasmatras of een deken – gewatteerd indien mogelijk – om de schokken op te vangen. Bind het deken of de matras vast met touw of spanbanden. Zo perkt u de hagelschade toch zeker deels in.

3. Rij niet verder met uw wagen

Rijden in een hagelstorm is gevaarlijk door de gladheid en het belabberde zicht. Maar het vergroot ook de hagelschade aan uw wagen. Want wanneer uw auto in beweging blijft, is de impact van de hagelstenen nog groter. Probeer dus zo snel mogelijk en op veilige wijze de weg te verlaten. En zoek een beschutte plaats op.

4. Kies voor een opblaasbare hoes: voor gevorderden

Hebt u er wat voor over om uw auto safe te houden? Dan is de Hail Protector iets voor u. Deze opblaasbare hoes werkt volgens het principe van een luchtkasteel. Hangt er storm in de lucht? Dan plooit u de hoes over uw wagen en zet u de ventilator aan. Die blaast de hoes op, zodat die een dikke beschermende luchtlaag vormt tussen uw carrosserie en de vermetele hagelbollen. De fabrikant van de hoes verwittigt u zelfs via sms wanneer er hagelbuien op komst zijn!

Toch hagelschade? Doe een beroep op Carglass®

Ziet uw wagen toch sterretjes door de storm? Geen zorgen, dan bent u bij Carglass® in goede handen. Sterretjes kleiner dan 2 euro en minstens 6 centimeter van de rand verwijderd, herstellen we voor u. Zijn uw autoruiten er erger aan toe door hagelschade? Dan vervangen wij de volledige autoruiten. Zodat u snel weer veilig de weg op kunt.

Hagelschade aan uw autoruit herstellen? Maak nu een afspraak bij Carglass®.

13 juni 2017