Glastechnologie in jouw auto: blik op de toekomst

De kinderen entertainen, chatten met een vriend, werkmails sturen én ondertussen veilig op jouw bestemming belanden. In de nabije toekomst combineer je het misschien allemaal dankzij de voorruit van je wagen. Autoconstructeurs werken intensief samen met de glas- en technologiesector om je voorruit zo intelligent mogelijk te maken. Carglass® volgt elke innovatie op de voet en geeft de ruiten van je auto zo de geschikte behandeling.

Engelbewaarder en gids

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) kunnen gebruik maken van camera's die zich achter de voorruit van de wagen situeren. Ze waarschuwen je wanneer je afwijkt van je rijvak of doen je een noodstop maken wanneer nodig. Ze creëren een beter zicht op de weg door hun 360-gradenbeeld. En je parkeert plots als een pro.

Controle- en entertainmentcenter

Zelfrijdende auto’s zijn niet langer een utopie. Ze toeren vandaag al rond en zullen binnen enkele jaren onze wegen overspoelen. En moet je niet meer zelf rijden? Dan krijg je een zee aan tijd voor andere dingen. Daarbij zal voorruittechnologie je helpen. De ruit wordt een virtueel dashboard met talloze opties: surfen, chatten, sociale media checken, films kijken, …

Head up display

De technologie is niet alleen leuk, maar ook veilig. Zo communiceer je binnenkort via jouw voorruit met andere voertuigen. Verkeersinfo wordt zo veel actueler en accurater. Head up displays (HUD’s) projecteren o.a. de verkeerssituatie en navigatie op jouw voorruit. Meer en meer auto’s zijn met HUD-technologie uitgerust – deels omdat de roep van bestuurders om grafische elementen alsmaar luider werd. Ze geven dan ook een veiliger gevoel én dito rijervaring. Zo zie je je remafstand voor je, en in de toekomst zal de technologie zelfs voetgangers en andere obstakels kunnen identificeren. Extra eyetracking zorgt er bovendien voor dat geen detail je ontgaat.

Carglass® blijft bij de les

Is jouw wagen al uitgerust met voorruittechnologie? Dan breng je die met een gerust hart naar Carglass® voor een vervanging. Onze medewerkers spijkeren hun kennis voortdurend bij in de Carglass® opleidingscentra. En weten jouw camera dus feilloos weer te kalibreren na de vervanging.

 Je voorruit met ADAS herstellen? Carglass® kent de knepen van het vak! 

10 april 2017