Cool de zomer in: met geblindeerde autoruiten

Mmm, zomer, … Zalig zorgeloos genieten van de zon. Maar ook zinderend asfalt en een schier eindeloze reisweg, … Gelukkig heeft Carglass® dé oplossing: geblindeerde autoruiten. Ze beschutten u tegen schadelijke uv-stralen, behoeden u voor een saunaeffect in de wagen én bezorgen u de nodige privacy. Daarnaast zien ze er gewoon cool uit natuurlijk. Maar hoe gaat het tinten van autoruiten precies in zijn werk? Carglass® laat er zijn licht op schijnen.

Autoruiten blinderen met folie

Autoruiten blinderen of tinten kan op twee manieren: met een coating of folie. Coating is omslachtig. Al uw autoruiten moeten worden gedemonteerd en behandeld in een spuitcabine. En nadien is gespecialiseerde en gevoelige nazorg nodig. Folie aanbrengen is een gemakkelijkere – maar even doeltreffende – blindeermethode. Carglass® gebruikt hiervoor de SL LLumar-folie. We verwarmen deze hoogwaardige, kwalitatieve polyesterfolie tot die de juiste vorm heeft en brengen hem vervolgens met applicatievloeistof op uw autoruit aan. Door de hitte hecht de folie perfect. En is de afwerking dezelfde als bij een ruit die een coating kreeg. 

Alle tinten van de regenboog

Kiest u voor getinte ruiten? Dan wordt uw wagen niet zomaar in duisternis gehuld. Nee, u hebt keuze uit verschillende tinten. Carglass® biedt u volgende intensiteitsniveaus aan:

  • * Basic 65%: 35% lichtdoorlatend, om getinte autoruiten nog een stukje donkerder te maken
  • * Basic 80%: 20% lichtdoorlatend
  • * Basic 95%: 5% lichtdoorlatend, voor volledige privacy

Zo houdt u dus zelf de touwtjes in handen voor de look van uw auto. Je kan ons altijd contacteren voor het blinderen van je autoruiten

Autoruiten tintenWat kan u zélf doen voor het blinderen van uw autoruiten?

Wilt u graag uw autoruiten laten blinderen? Hou dan rekening met volgende zaken.

  • Reinig uw wagen grondig vooraleer u de folie laat aanbrengen. Dan hecht die beter.
  • Ga eerst na welke autoruiten u mag laten blinderen. Dat is namelijk niet voor elke ruit toegestaan:

achterste zijruiten en achterruit: blinderen mag in om het even welke kleur en lichtdoorlaatbaarheid, op voorwaarde dat u van binnen naar buiten kunt kijken, uw wagen twee zijspiegels heeft en de maximumreflectiegraad 15 procent is. Zit uw derde stoplicht in uw achterruit verwerkt? Dan is blinderen verboden.

voorste zijruiten en voorruit: autoruitfolie (ook heldere) is verboden. Wat wél mag, is een zonneband met of zonder belettering op de voorruit (niet op de voorste zijruiten). Die zonneband mag wel niet reflecterend zijn en de ondergrens mag horizontaal maximaal tot aan de onderste lijn van uw opengeklapte zonnekleppen reiken.

Tintje op? Rijden maar!

Zo, folie op de ruiten, bagage en kinderen ingeladen? Dan bent u er klaar voor: die heerlijke, ontspannen trip naar uw zonovergoten bestemming. Fijne reis!