Op weg met de camper in tijden van corona

Niks knusser dan uw hele hebben en houden in een camper laden, een windrichting kiezen en uw reisneus volgen. Maar hoe bereidt u zich voor op zo’n campertrip? En wat gedaan nu COVID-19 huishoudt in binnen- en buitenland? Enkele tips.

Corona: situatie in België en het buitenland

In België zijn campings en vakantieparken alweer open. Trek dus gerust met uw camper door het land. Weet dat de maatregelen kunnen verschillen per camping. En dat u wellicht nog niet overal de sanitaire voorzieningen kunt gebruiken.

Kamperen in het buitenland kan in sommige gevallen ook al. Doe op voorhand wel uw eigen onderzoek. Want zelfs al mag u volgens onze regering ergens naartoe reizen, dan nog is het niet zeker of dat land zijn grenzen wel openstelt voor (Belgische) toeristen. En ook niet of uw verzekeraar u daar dekt.

Campertrip: zo doet u dat

Dan, uw camper zelf. Met deze vijf tips maakt u uw reis zo comfortabel mogelijk.

1. Kies uw camper wijs

Koopt of huurt u een camper? Denk dan op voorhand goed na over het soort reis dat u wilt maken. Een grote camper is handig voor gezinnen en als u naar een plek trekt die niet zonzeker is. Maar het ding slurpt meer brandstof dan een kleiner model. Een kleinere camper heeft als nadeel dat het krap kan worden bij regenweer. Parkeren is dan weer gemakkelijker.

2. Ken uw camper: meet

Zorg dat u de afmetingen van uw camper kent voor u op reis vertrekt. Hoe hoog, breed, lang en zwaar is uw kampeerbus? Die info komt goed van pas wanneer u onder een brug wilt rijden of met een veerpontje het water over wilt.

3. Houvast voor uw spullen

Hop, klaar voor uw volgende bestemming? Check dan nog even of u alle kastjes in de camper goed afsloot en of alle losliggende spullen opgeborgen zijn. Bind ze desnoods vast, want anders krijgt u een flipperkasteffect bij de eerste drempel, rotonde of scherpe bocht.

4. Zet uw camper waterpas

Staat uw huis op wielen op een schuine helling? Dan kan het zijn dat u naar beneden zakt in uw bed, én dat het water van uw toilet en wastafel niet goed wegloopt. Let er bij het parkeren dus op dat uw mobilhome zo waterpas als mogelijk staat.

5. Vergeet de gas- en elektriciteitsaansluiting niet

U sluit uw camper voor gas en elektriciteit aan op de voorzieningen van uw camping. Dat zult u niet snel vergeten aangezien uw licht en toestellen anders niet werken. Maar vergeet die kabels niet te ontkoppelen bij uw vertrek. U zou de eerste niet zijn die dankzij een woeste snok tot het besef komt dat hij de kabels vergat!

Uw camper herstellen of kuisen: ook bij Carglass®

Even de mobilhome poetsen voor u ermee vertrekt? Bekijk kuisproducten  zoals Riwax Wheel Cleaner , Riwax Car Shampoo  en Riwax Cockpit Spray .

Is uw camper toe aan een herstelling? Ook daarvoor kunt u bij Carglass® terecht. Ontdek waar .

3 juli 2020