Op weg met de camper in tijden van corona

Niks knusser dan je hele hebben en houden in een camper laden, een windrichting kiezen en je reisneus volgen. Maar hoe bereidt je je voor op zo’n campertrip? En wat gedaan nu COVID-19 huishoudt in binnen- en buitenland? Enkele tips.

Corona: situatie in België en het buitenland

In België zijn campings en vakantieparken alweer open. Trek dus gerust met jouw camper door het land. Weet dat de maatregelen kunnen verschillen per camping. En dat je wellicht nog niet overal de sanitaire voorzieningen kunt gebruiken.

Kamperen in het buitenland kan in sommige gevallen ook al. Doe op voorhand wel je eigen onderzoek. Want zelfs al mag je volgens onze regering ergens naartoe reizen, dan nog is het niet zeker of dat land zijn grenzen wel openstelt voor (Belgische) toeristen. En ook niet of je verzekeraar je daar dekt.

Campertrip: zo doe je dat

Dan, je camper zelf. Met deze vijf tips maakt u uw reis zo comfortabel mogelijk.

1. Kies je camper wijs

Koopt of huur je een camper? Denk dan op voorhand goed na over het soort reis dat je wil maken. Een grote camper is handig voor gezinnen en als je naar een plek trekt die niet zonzeker is. Maar het ding slurpt meer brandstof dan een kleiner model. Een kleinere camper heeft als nadeel dat het krap kan worden bij regenweer. Parkeren is dan weer gemakkelijker.

2. Ken je camper: meet

Zorg dat je de afmetingen van je camper kent voor je op reis vertrekt. Hoe hoog, breed, lang en zwaar is jouw kampeerbus? Die info komt goed van pas wanneer je onder een brug wilt rijden of met een veerpontje het water over wil.

3. Houvast voor je spullen

Hop, klaar voor je volgende bestemming? Check dan nog even of je alle kastjes in de camper goed afsloot en of alle losliggende spullen opgeborgen zijn. Bind ze desnoods vast, want anders krijg je een flipperkasteffect bij de eerste drempel, rotonde of scherpe bocht.

4. Zet je camper waterpas

Staat je huis op wielen op een schuine helling? Dan kan het zijn dat je naar beneden zakt in je bed, én dat het water van je toilet en wastafel niet goed wegloopt. Let er bij het parkeren dus op dat jouw mobilhome zo waterpas als mogelijk staat.

5. Vergeet de gas- en elektriciteitsaansluiting niet

Je sluit je camper voor gas en elektriciteit aan op de voorzieningen van uw camping. Dat zul je niet snel vergeten aangezien je licht en toestellen anders niet werken. Maar vergeet die kabels niet te ontkoppelen bij je vertrek. Je zou de eerste niet zijn die dankzij een woeste snok tot het besef komt dat hij de kabels vergat!

Je camper herstellen of kuisen: ook bij Carglass®

Even de mobilhome poetsen voor je ermee vertrekt? Bekijk kuisproducten zoals Riwax Wheel Cleaner , Riwax Car Shampoo  en Riwax Cockpit Spray .

Is je camper toe aan een herstelling? Ook daarvoor kan je bij Carglass® terecht. Ontdek waar.

3 juli 2020