Best of Belux: topmedewerkers in de spotlights

Het Carglass®-personeel bulkt van het talent: dat maken wij elke dag van dichtbij mee. Onze medewerkers geven het beste van zichzelf. Voor u en uw wagen. Om onze uitzonderlijke collega’s extra te laten schitteren, organiseren wij Best of Belux. Een technische proevenreeks waarin onze monteurs, contactcenter- en frontofficemedewerkers tonen wat ze in hun mars hebben. Op donderdag 16 november kronen wij de winnaar van 2017.
Onze medewerkers verrichten dagelijks wonderen voor onze klanten. En de echte cracks? Die schoppen het tot de Best of Belux-competitie. Daarin nemen zij het tegen elkaar op in diverse disciplines. Zoals: een commerciële test, een voor- en zijruitvervanging en voorruitherstelling. Een kritische jury beoordeelt hen op snelheid, kwaliteit en afwerking. Het spant er elke keer weer om, want de toppers zijn aan elkaar gewaagd.

Van preselectie tot finale

Hoe de wedstrijd precies in elkaar zit? Wel, in mei krijgt íédere Carglass®-medewerker – in alle Service Centers – per sms een uitnodiging om deel te nemen. Er zijn drie categorieën: voor monteurs, contactcenter- en frontofficemedewerkers. Wie zich inschrijft, legt in september en oktober al diverse proeven af: dat zijn de preselecties. De monteurs moeten bijvoorbeeld een herstelling zo correct mogelijk uitvoeren. De contactcenter- en frontofficemedewerkers krijgen theoretische vragen en praktische situaties voorgeschoteld. Wie slaagt, stoot door naar de finale. Net niet genoeg behaald? Dan krijgt de medewerker in kwestie sowieso feedback en eventueel extra opleiding.

Meeslepende strijd 

Op 16 november stijgt de spanning ten top met de finale in het Carglass® Learning & Development Center in Hasselt – de plek waar onze monteurs hun opleidingen en bijscholingen volgen. Vanaf ’s morgens gooien ze zichzelf in de strijd voor de titels ‘Beste fitter’, ‘Beste contactcentermedewerker’ en ‘Beste frontofficemedewerker’. Ook de beste nieuweling wordt gekroond tot ‘Rookie of the year’. Een jury van technische trainers, medewerkers van de kwaliteitsafdeling en twee winnaars van de vorige edities beoordelen de kandidaten op hun kwaliteiten.

Internationaal staartje

De inzet is niet min, want de winnaars verdienen een geldprijs en enkele leuke extra’s. En de nummer 1 van de monteurs? Die krijgt een plek in de Best of Belron®-competitie. Dat is de internationale variant van onze wedstrijd, bij moederbedrijf Belron®. Op 27 en 28 juni zetten autoglasmonteurs van over de hele wereld hun beste beentje voor in de Messe in Frankfurt. De winnaar van Best of Belux mag er dus de Belgisch/Luxemburgse eer gaan verdedigen. En komt misschien wel met de titel ‘Beste fitter ter wereld’ naar huis!