Vijf tips om veilig te rijden in de regen

De herfst sijpelt zachtjes het land in. En daarmee ook de eerste regenbuien. Leuk om lekker bij de haard te kruipen, met chocomelk en de krant. Minder fijn als u de weg op moet. Want regen betekent: gevaar op de weg. Carglass® doet u tips aan de hand om veilig op uw locatie aan te komen.
 1. Pas uw tempo aan

 2. Wanneer regenwater zich vermengt met vuil en olie op de weg, ontstaat er een gevaarlijk gladde laag op het wegdek. Pas uw snelheid aan, dan houdt u beter voeling met het tarmac. En gaat u minder snel aan het slippen.

 3. Blijf een slippertje de baas

 4. Voelt u dat uw wagen toch aan het slippen gaat? Blijf dan vooral rustig en weersta de neiging om voluit op de rem te trappen. Druk het rempedaal beheerst in. Paniek is niet nodig: een slippertje overkomt de beste chauffeurs. Denk er ook aan om uw schoenen te drogen aan de voetmat voor u wegrijdt. Zo vermijdt u dat uw voeten van de pedalen glijden.

 5. Hou voldoende afstand

 6. Valt het water met bakken uit de hemel? Blijf dan gefocust op de weg en bewaar meer afstand van uw voorliggers. Reken extra ruimte in voor noodgevallen. Een vuistregel? Deel de snelheid waarmee u rijdt door twee. Rijdt u bijvoorbeeld 90 kilometer per uur? Dan is de veilige afstand ten opzichte van uw voorligger 45 meter.

 7. Voorkom aquaplaning

 8. Aquaplaning? Een fenomeen dat u kan verrassen wanneer het hevig regent. Uw wielen krijgen het water dan niet meer weggewerkt. Ze zweven als het ware op het dunne laagje water tussen uw banden en het wegdek – en uw wagen dus ook! Daardoor kunt u sneller afwijken van uw rijstrook of zelfs van de weg raken. Hou dus het hoofd koel, rij rustig en probeer in het spoor van uw voorganger te blijven. Rem of stuur niet bruusk, maar tracht met vaste hand te rijden.

 9. Controleer regelmatig uw bandenspanning

 10. Een goede bandenspanning en profieldiepte besparen u ellende op natte wegen. Controleer daarom geregeld of uw banden nog in goede vorm zijn. Hoe weet u wat de ideale bandenspanning voor úw wagen is? Meestal vindt u die info aan de binnenkant van het tankklepje, in het handschoenenkastje of op de binnenstijl van de deur. Of gewoon in de handleiding van uw wagen. Let op: het getal op de zijkant van de banden is niet de ideale bandenspanning, wel de maximale. Gebruik dit cijfer dus niet als leidraad.

  In één stuk op uw bestemming

  Past u onze tips voor rijden in de regen toe? Dan maakt u alvast meer kans om heelhuids op uw bestemming te arriveren. Carglass® wenst u alvast een droge reis!