Slecht weer op komst? Hou uw rijhulpsystemen proper.

Regen, sneeuw, wegenwerken of een modderige zandweg maken uw autoruiten en bumper vuil. Is uw wagen voorzien van rijhulp- en veiligheidssystemen? Dan hebt u een belangrijke taak: uw camera’s en sensoren vuil- en ijsvrij houden. Want uw systemen werken met gevoelige camera’s en sensoren. Zijn die vuil? Dan krijgen uw rijhulp– en veiligheidssystemen mogelijk verkeerde signalen door en werken ze minder goed. Het gevolg? U verhoogt de kans op een ongeval.

Regen en wind? Opletten geblazen!

Oktober en november zijn de gevaarlijkste maanden op de weg. In België telden deze maanden vorig jaar 107 dodelijke slachtoffers en 9136 gewonden. Die twee maanden vertegenwoordigen een vijfde van het jaartotaal. Die stijging is te wijten aan het veranderende weer. Het resultaat? Onderzoek in Nederland toont aan dat als het regent de kans op een ongeval toeneemt met 77 tot 245 procent!

De cijfers spreken boekdelen: het wispelturige weer heeft een stevige impact op de verkeersveiligheid. Weersomstandigheden bepalen voor een deel de omstandigheden op de weg en het gedrag van de bestuurder.

Denk aan uw veiligheid: onderhoud uw rijhulp- en veiligheidssystemen

Meer en meer auto’s beschikken over Advanced Drive Assistence Systems of rijhulpsystemen. Die handige functies dragen bij aan de verkeersveiligheid: ze voorkomen dat u afwijkt van uw rijstrook, voeren een noodstop uit of herkennen verkeersborden en houden de snelheidsbeperkingen in het oog. De mogelijkheden breiden steeds uit. Uw rijhulpsystemen helpen u veilig door elke verkeerssituatie te loodsen … op voorwaarde dat u ze proper houdt.

U rekent op de hulp van ADAS? Uw rijhulpsystemen rekenen ook op ú. Want tijdens de herfst- en wintermaanden verdienen ze extra aandacht. Uw taak? Hou uw camera’s en sensoren kraaknet. Kreeg uw auto een nieuwe voorruit of werd de carrosserie hersteld? Maak dan een afspraak bij Carglass® voor uw voorruitvervanging of carrosserieherstelling. Wij zorgen ook voor een professionele herkalibratie – altijd conform de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant.

Propere camera’s en sensoren én herkalibratie voorkomen ongelukken

Slecht weer op komst? Hou uw autoruit en bumper vuil- en ijsvrij. Heeft uw auto een nieuwe voorruit nodig? Of moet uw carrosserie hersteld worden? Ga dan langs bij Carglass®. Wij herkalibreren ook uw camera’s en sensoren. Zo bent u zeker van hun optimale werking. Denk aan uw veiligheid.

* Bronnen: Mobiliteitsorganisatie Touring en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV)

17 september 2020