Tien handige tips voor uw wagen

Haalt u vaak uw wagen van stal? En brengt u veel tijd in uw auto door? Deze tien tips maken u het leven op de weg gemakkelijker.
Coole trucjes die gemakkelijk uit te voeren zijn en u (bijna) niets kosten.

1. Zet uw wagen in de juiste (wind)richting

Verliest u elke winter kostbare tijd terwijl u het ijs van uw wagen staat te krabben? Probeer uw auto dan richting het oosten te parkeren. Aangezien de zon daar opkomt, ontdooit uw wagen automatisch – sneller en op natuurlijke wijze. Gedaan met krabben en knarsetanden! Vermijd ook dat uw achteruitkijkspiegels aanvriezen: doe er vrieszakjes omheen.

2. Gebruik handontsmetting voor uw handgrepen

Gebeurde het u al dat u uw wagendeuren niet meer open kreeg omdat de handgrepen bevroren waren? Bijzonder vervelend! De oplossing is nochtans erg simpel! Doe een klein beetje handontsmettingsmiddel op de klink. De alcohol in het ontsmettingsmiddel doet het ijs smelten. Ook wanneer u uw sleutel niet in het slot krijgt, doet ontsmettingsmiddel wonderen. Spuit er wat van op uw sleutel en hopla: uw deur zwiept zo open!

3. Vind uw wagen moeiteloos terug

Hebt u in een vreemde stad soms de grootste moeite om u ter herinneren waar u geparkeerd stond? Met deze tip overkomt u dat nooit meer: duid uw parkeerplaats aan in Google Maps op uw smartphone. Simpel en doeltreffend! Daarvoor bestaan er ook handige apps. Of u gebruikt de aloude techniek en neemt een foto van uw parkeerplaats – hoewel dat niet betekent dat u die plek sowieso terugvindt …

4. Dompel uw auto onder in thee

Geurt uw auto niet bepaald naar rozenblaadjes? Laat u dan eens gaan met theezakjes! Verspreid ze in uw wagen. Groene thee, met sinaasappel-, linde-, of jasmijnsmaak, … wat u zelf verkiest! U wijst vieze geurtjes in een wip de (auto)deur. Een andere doeltreffende antigeurmaatregel is een wasknijper met etherische oliën instrijken. Stop die in een gesloten zakje voor u hem gebruikt. En hang hem daarna – zonder zakje – voor het ventilatiesysteem in uw wagen. Mmm, goed voor heerlijke aroma’s tijdens uw rit.

5. Keep it clean

Slingert er altijd wel afval rond in uw wagen? Of weet uw kroost niet wat ze ermee moet aanvangen – waardoor het onvermijdelijk in uw jaszakken belandt? Installeer dan een minivuilnisbakje in uw wagen. Gebruik een lege cornflakesdoos en stop er een plastic zakje in. Klaar is Kees! Plaats het aan de voeten van de passagiers (of erachter zodat kindervoetjes de vuilnisbak niet omkieperen). Doordat u de doos kunt afsluiten, blijft u gespaard van geurtjes. En hem leegmaken is … kinderspel.

6. Telefoon als GPS: Waar hang ik hem op?

Gebruikt u uw telefoon als gps in uw wagen? Maar is er geen houder voorzien om die vast te zetten? Maak dan handig gebruik van de ventilatie van uw wagen en een elastiekje. Rijg het elastiekje door de ventilatiegleuven en schuif uw telefoon tussen de twee zijden (zie foto). Opgelet: kies geen al te grote/lange elastiek, anders zit de telefoon niet vast en vindt u de weg al helemaal niet. Gebruik deze techniek alleen om uw gsm als gps te gebruiken – niet om tijdens het rijden te bellen, sms’en, surfen, …

7. Luister naar uw eigen muziek

Beschikt uw wagen niet over een jack-kabel of bluetooth, maar wilt u wel graag naar uw eigen tunes luisteren? Goed nieuws, dat kan! Er bestaan toestelletjes die u gewoon aan uw telefoon hangt. Ze zenden een radiogolf uit, die u vervolgens oppikt met uw autoradio. Zo luistert u waar u maar wilt naar uw favoriete muziek.

8. Wijs feilloos de tankkant aan

Bent u met de auto van een familielid, een vriend of het werk op pad? Dan is het niet altijd evident om te weten waar de tank zich bevindt. Maar daarvoor bestaat een simpel trucje. Een klein pijltje op uw dashboard duidt de tankkant aan. Zo slaat u geen mal figuur door in het tankstation aan de verkeerde kant aan te schuiven.

9. Hou het stuur in handen

Stond uw wagen tijdens de zomer een hele dag in de zon? Dan kunt u uw stuur tijdens de eerste momenten vaak niet aanraken, omdat het gloeiend heet is. Vermijd pijnlijke handen: draai uw stuur 180 graden voor u uit uw voertuig stapt. Zo blijft de stuurkant van de wagen uit de zon en verbrandt u zich niet.

10. Maak komaf met ‘plakkers’!

Ziet u die sticker op uw wagen liever met de noorderzon verdwijnen? U fikst het met nat krantenpapier. Dompel de krant even onder in warm water en breng die dan aan over de sticker. Laat zo tien minuten intrekken. Het warme water lost de lijm van de sticker op, zodat hij er bijna vanzelf afglijdt.

Nog meer tips? Ontdek ook hoe u uw wagen correct wast.

18 september 2017