Op reis met de camper? Zo doe je dat!

Niks knusser dan je hele hebben en houden in een camper te laden, een windrichting te kiezen en je reisneus te volgen. Maar hoe reis je comfortabel met een camper? Carglass® serveer je enkele eenvoudige tips, voor een topreis met je kampeerbus.

1. Kies jew camper wijs

 Koopt of huur je een camper? Denk dan op voorhand goed na over het soort reis dat je wilt maken. Een grote camper is handig voor gezinnen en wanneer je naar een plek trekt die niet zonzeker is. Maar het ding slurpt wel meer brandstof dan een kleiner model. Een minder fors uitgevallen camper heeft als nadeel dat het krap kan worden bij regenweer. Parkeren is dan weer gemakkelijker. 

2. Ken jew camper: meet

Verzeker uzelf ervan dat je de afmetingen van uw camper kent voor je op reis vertrekt. Hoe hoog, breed, lang en zwaar is jouw kampeerbus? Die info kom je maar al te goed van pas wanneer je onder een brug wilt rijden of met een veerpontje het water over wilt. 

3. Houvast voor je spulletjes

Hop, klaar voor je volgende bestemming? Check dan nog even of je alle kastjes in de camper goed afsloot en of alle losliggende spullen ergens opgeborgen zijn. Bind ze desnoods vast, want anders krijg je een flipperkasteffect bij de eerste drempel, rotonde of scherpe bocht. 

4. Zet je camper waterpas

Staat je huis op wielen op een schuine helling? Dan kan het zijn dat je naar beneden zakt in je bed, én dat het water van je toilet en wastafel niet goed wegloopt. Let er bij het parkeren dus op dat je kampeerbus zo waterpas als mogelijk staat. 

5. Vergeet de gas- en elektriciteitsaansluiting niet

Je sluit je camper voor gas en elektriciteit aan op de voorzieningen van de camping waar je verblijft. Dat zult je niet snel vergeten aangezien je licht en toestellen anders niet werken. Maar vergeet bij je vertrek niet dat je deze kabels moet ontkoppelen. Je zou de eerste niet zijn die dankzij een woeste snok tot het besef komt dat hij de kabels vergat! 

Tips ingeprent? Ready to hit the road!

25 juli 2018