Op reis met de camper? Zo doet u dat!

Niks knusser dan uw hele hebben en houden in een camper te laden, een windrichting te kiezen en uw reisneus te volgen. Maar hoe reist u comfortabel met een camper? Carglass® serveert u enkele eenvoudige tips, voor een topreis met uw kampeerbus.

1. Kies uw camper wijs

 Koopt of huurt u een camper? Denk dan op voorhand goed na over het soort reis dat u wilt maken. Een grote camper is handig voor gezinnen en wanneer u naar een plek trekt die niet zonzeker is. Maar het ding slurpt wel meer brandstof dan een kleiner model. Een minder fors uitgevallen camper heeft als nadeel dat het krap kan worden bij regenweer. Parkeren is dan weer gemakkelijker. 

2. Ken uw camper: meet

Verzeker uzelf ervan dat u de afmetingen van uw camper kent voor u op reis vertrekt. Hoe hoog, breed, lang en zwaar is uw kampeerbus? Die info komt u maar al te goed van pas wanneer u onder een brug wilt rijden of met een veerpontje het water over wilt. 

3. Houvast voor uw spulletjes

Hop, klaar voor uw volgende bestemming? Check dan nog even of u alle kastjes in de camper goed afsloot en of alle losliggende spullen ergens opgeborgen zijn. Bind ze desnoods vast, want anders krijgt u een flipperkasteffect bij de eerste drempel, rotonde of scherpe bocht. 

4. Zet uw camper waterpas

Staat uw huis op wielen op een schuine helling? Dan kan het zijn dat u naar beneden zakt in uw bed, én dat het water van uw toilet en wastafel niet goed wegloopt. Let er bij het parkeren dus op dat uw kampeerbus zo waterpas als mogelijk staat. 

5. Vergeet de gas- en elektriciteitsaansluiting niet

U sluit uw camper voor gas en elektriciteit aan op de voorzieningen van de camping waar u verblijft. Dat zult u niet snel vergeten aangezien uw licht en toestellen anders niet werken. Maar vergeet bij uw vertrek niet dat u deze kabels moet ontkoppelen. U zou de eerste niet zijn die dankzij een woeste snok tot het besef komt dat hij de kabels vergat! 

Tips ingeprent? Ready to hit the road!

25 juli 2018