Zo voorkomt u storm- en hagelschade aan uw auto

Zwoele zomerdagen monden ’s avonds al eens uit in onheilspellend gerommel en lichtflitsen. Vaker wel dan niet gevolgd door een fikse hagelvlaag of stormweer. En dat weer is soms niet mals voor uw auto. Met deze tips voorkomt u schade.

Parkeer uw wagen binnen of overdekt

Het lijkt misschien logisch, maar het blijft het doeltreffendst: werk preventief! Vangt u in het weerbericht op dat er kans op hagel is? Parkeer uw wagen dan in uw garage, onder een carport of in een publieke ondergrondse garage. Zo verzekert u zichzelf ervan dat uw auto geen hagelschade oploopt.

Duffel uw wagen in: met een deken of opblaasmatras

Vermijden dat uw auto onder dit weer lijdt? Dek hem dan goed toe met een opblaasmatras of een deken – gewatteerd indien mogelijk – om de schokken op te vangen. Bind het deken of de matras vast met touw of spanbanden. Zo perkt u de hagelschade in.

Rij niet verder met uw wagen

Rijden in een hagelstorm is gevaarlijk door de gladheid en het belabberde zicht. Maar het vergroot ook de hagelschade aan uw wagen. Op een auto in beweging is de impact van de hagelstenen nog groter. Probeer dus zo snel mogelijk en op veilige wijze de weg te verlaten. En zoek een beschutte plaats op.

Kies voor een opblaasbare hoes

Hebt u er wat voor over om uw auto safe te houden? Dan is de Hail Protector iets voor u. Deze opblaasbare hoes werkt volgens het principe van een luchtkasteel. Hangt er storm in de lucht? Dan plooit u de hoes over uw wagen en zet u de ventilator aan. Die blaast de hoes op, zodat die een dikke, beschermende luchtlaag vormt tussen uw carrosserie en de vermetele hagelbollen. De fabrikant van de hoes waarschuwt u zelfs via sms wanneer er hagelbuien op komst zijn!

Toch schade? Doe een beroep op Carglass®

Hebt u sterretjes in uw voorruit door de storm? Geen zorgen: bij Carglass® bent u in goede handen. Sterretjes kleiner dan een muntstuk van 2 euro en minstens 6 centimeter van de rand verwijderd, herstellen we voor u. Zijn uw autoruiten er erger aan toe door hagelschade? Dan vervangen wij de volledige autoruiten. Of kreeg uw carrosserie het hard te verduren? Ook schade aan de carrosserie door hagel of storm werken wij vakkundig weg. Zodat u snel weer veilig de weg op kunt.

Hagel- of stormschade herstellen? Vraag nu uw offerte aan bij Carglass®

25 juli 2019