Hoe auto wassen? Tips van Carglass®

Mmm, de zon lonkt, en dus ook … roadtrips! Niks leuker dan de deur achter u dicht te trekken en de auto het asfalt op te rollen. U dost uzelf piekfijn uit en geeft ook uw wagen een sopje. Uw auto wassen lijkt rechttoe rechtaan. Toch kan het leiden tot lelijke vlekken, kalksporen en krasjes. Vermijd ze met deze tips.

In de schaduw

Hoe aanlokkelijk een schoonmaakbeurt in het zonnetje ook lijkt, u doet er uw wagen – en dus uzelf – geen plezier mee. Hij droogt dan veel te snel op en vertoont lelijke vlekken. Kies dus voor een schaduwrijk plekje om uw auto te wassen.

 

 

 

Riwax Car-ShampooTwee emmertjes water halen …

Mooi plekje gevonden voor de schoonmaakbeurt? Spuit dan eerst uw wagen af met een tuinslang met schoon water, van het dak naar beneden toe. Gebruik bij voorkeur regenwater. Waarom dat beter is? Het laat minder kalksporen na!
Vul daarna twee emmers – één met autoshampoo, één met helder water om uw spons te spoelen.

 

De (juiste) spons erover!

Ga uw wagen niet te lijf met gewone huishoudproducten. Om uw auto te wassen gebruikt u het best een microvezelspons. Die neemt veel water op, ligt vlot in de hand en maakt beter schoon. Terwijl een gewone spons vuil vergaart in haar gaatjes. Die wrijft u op uw auto: met krassen tot gevolg!
In tegenstelling tot wat veel filmscènes doen uitschijnen, is uw wagen in cirkelbewegingen wassen niet optimaal. U wrijft beter in één richting, mee met de lijnen van de auto. Werk deel per deel af, gebruik voldoende water en spoel geregeld uw microvezelspons.

 

Blink uit met Riwax

Carglass® heeft het beste voor met uw wagen. Daarom verdelen wij Riwax , kwalitatieve autoshampoo, in onze Service Centers. Die is zacht voor uw lak en reinigt toch grondig. Droog na het wassen uw auto af met een zacht zeemvel en hop: klaar om de weg op te gaan!
Uw auto wassen met een geutje Riwax? Snel naar uw Carglass® Service Center.