Gekleurde raven: de coloristen van Carglass®

De kleurexperts of coloristen van Carglass® zijn meesters in het bepalen van de exacte originele tint van je wagen. Zij dokteren de perfecte kleur uit zodat de Carglass® Carrosserie-medewerkers jouw auto naadloos spuiten.

Kleuren, kleuren, kleuren

Je let er misschien niet altijd op, maar de straten zijn bevolkt met auto’s in een regenboog aan kleuren. Van zwart en wit over metallic tot mauve, oranje, geel, … En geen tint is gelijk aan een andere. Er zijn verschillen tussen automodellen en zelfs bij hetzelfde model kunnen kleuren afwijken. Tot wel twaalf varianten. Een transparante kleur vergt trouwens meerdere lagen, en is daardoor nog moeilijker vast te pinnen.

Boord-aan-boordoperatie of uitspuiten

Er zijn twee manieren om je wagen te herspuiten na een herstelling:

  • Boord-aan-boordspuiten: we demonteren het beschadigde onderdeel (bijvoorbeeld het portier), herstellen het en bepalen daarna de kleur bijzonder nauwkeurig. Tot slot spuiten we het onderdeel en plaatsen we het terug.
  • Uitspuiten: we herstellen eerst het onderdeel en plaatsen het terug in je wagen. Daarna gaat de hele auto in de spuitcabine en spuiten we alles opnieuw.

Boord-aan-boordspuiten is qua kleurverschil iets riskanter. Want het kleinste verschil is meteen zichtbaar. Anderzijds is deze methode sneller, goedkoper en beter voor het milieu dan uitspuiten. Daarom past Carglass® Carrosserie in 70 procent van de gevallen boord-aan-boordspuiten toe. En dankzij onze coloristen en hun kleurenspectrummeter zijn de resultaten verbluffend.

"Ik zie, ik zie wat jij niet ziet"

Wanneer wij bij Carglass® Carrosserie je wagen moeten herspuiten, bepaalt één van onze vier coloristen eerst de exacte kleur van je wagen. Zij gaan regelmatig de grotere vestigingen af en checken in de planning welke kleuren er nodig zijn. Is de kleur van jouw wagen niet beschikbaar? Dan stelt de colorist ter plaatse de nieuwe kleurvariant samen. Hoe hij dat doet? Op basis van ervaring, talent en oog voor kleur. Want hoewel de kleurexperts een inhouse opleiding doorliepen, hebben zij vooral een natuurlijke flair voor kleur. Zij spotten de kleinste zweem van verschil.

Carglass® Carrosserie heeft een groter gamma aan kleurformules in huis dan de fabrikanten. En onze coloristen spijkeren het nog elke dag bij. Je kunt er dus vanop aan: je krijgt je auto zonder kleurverschillen terug! 

9 mei 2018