De gekste verkeersregels wereldwijd!

Trekt u er deze zomer op uit voor een roadtrip? Zalig vooruitzicht! Maar u let maar beter op wanneer u ’in den vreemde’ de weg opstuift. Want verkeersregels durven in het buitenland al eens af te wijken van de onze. Wist u bijvoorbeeld dat het in Denver illegaal is om op zondag met een zwarte auto de straat op te gaan? En dat u in het VK en Japan een boete tot wel 1000 pond kunt krijgen wanneer u een voetganger nat spat met uw wagen? Carglass® loodst u door enkele van de gekste verkeersregels.

Stukje rijden? Eerst naar de carwash

Start u in Rusland, Belarus, Roemenië of Bulgarije de motor van uw wagen? Zorg er dan vooral voor dat die blinkt als een spiegel. Want met een vuile auto rijden, is er illegaal! 

Eerst checken op slapende kinderen

In Denemarken mag uw wagen wel wat vuil zijn, maar voor u instapt, moet u checken of er geen kinderen liggen te slapen onder de auto. Want euhm, dat is een zalige plek voor een dutje? Kinderlogica … 

Laat uw licht schijnen in ijzige landen

Rijdt u met uw wagen in Finland, Noorwegen, Zweden of IJsland? Laat uw koplampen dan voortdurend aanstaan. Want dat is er verplicht! 

Duim op? Verboden in Rusland en Zwitserland

Van plan om met een bordje met uw bestemming op en uw duim omhoog bij de weg te gaan staan in Rusland? Geen goed idee. Liften is er niet toegestaan. Ver zult u dus niet raken. Hetzelfde geldt trouwens voor Zwitserland: ook daar vangt u als lifter bot. 

Leg in Spanje en Portugal een tweede bril in de wagen

Trekt u naar het zonnige zuiden van Europa? Verzeker uzelf dan van een helder zicht op de weg. Vergeet uw bril dus niet, én leg een reserve-exemplaar in de auto. De verkeerswetten in Spanje en Portugal verplichten u daar zelfs toe. 

Vooraan in de wagen? Nuchter blijven

Eist u graag de passagierszetel naast de chauffeur op? Mooi, maar in Macedonië mag dat alleen wanneer u niks gedronken hebt. Zowel de chauffeur als de persoon die naast hem zit, moet in nuchtere toestand zijn. In Griekenland mag u dan weer niet roken in de auto. 

Auto in? Even de regels checken

U merkt het, het verkeersreglement heeft in elk land zo zijn curieuze kantjes. Check dus voor uw vertrek hoe het op uw bestemming zit. Tenzij u graag een nachtje in Hotel Bajes doorbrengt.