Was uw auto als een pro: met de Carglass® hacks

Met de zomer in aantocht dwarrelt er van alles in de lucht: stof, beestjes, bloemblaadjes, … U treft uw auto dus af en toe smoezelig aan. Hoe wast u uw wagen zodat u er lang genot van hebt? Carglass® geeft u enkele handige tips!

1. Verwijder insecten met zeepsop en een panty

Plakken er vliegjes, spinnen, motten, … op de voorruit, de motorkap en de zijdeuren van uw wagen? Ga niet als een bezetene krabben tot ze weg zijn. Nee, duik in uw kast en diep er een oude panty op. Vul een emmer met water en wat zeep. Doop de oude panty in dit sopje en wrijf zachtjes over de insecten. U zult zien: ze zijn in een wip verdwenen. Zonder ontsierende krassen.

2. Gebruik keukenpapier om vogelpoep weg te krijgen

Bah, lieten vogels enkele ‘cadeautjes’ achter op uw carrosserie of ruiten? Laat u niet kisten en verwijder de vogelpoep efficiënt. Let op: sla niet aan het krabben. Leg wat keukenpapier bovenop de uitwerpselen. En spray hier met een verstuiver water op. Plaats uw hand op het papier en veeg de plek zachtjes weg. Hop, weer schoon!

3. Hou uw auto stofvrij: met een schroevendraaier!

Stof kruipt waar het niet gaan kan: overal dus. Ook in de kleinste kiertjes, spleetjes, gaatjes, … Wilt u dat uw wagen blinkt als een spiegel, met inbegrip van die kleine onbereikbare plekjes? Neem een schroevendraaier met platte kop en leg er uw stofdoek overheen. Ga nu met de met stof omwikkelde kop door de spleten en gaten. Ziezo: stof verwijderd!

4. Poets uw koplampen met tandpasta

Maak uw koplampen niet zomaar met water en een doek schoon. Als u ze echt wilt doen schitteren, gebruikt u tandpasta. Duw een stevige dot uit op uw lampen. En wrijf die vervolgens open met een zachte doek. Wrijf tot alle wit is verdwenen. Uw koplampen blinken als nooit tevoren.

5. Voorkom strepen na het wassen

Uw wagen in de zon wassen? Dat is fijn, dat snappen we. Toch doet u het beter niet. Het levert u namelijk lelijke droogstrepen op achteraf. Was daarom uw wagen in de schaduw. U zult zien: dat levert een schitterend resultaat op.

6. Vermijd lelijke strepen door uw ruitenwissers

Laten uw wissers doffe strepen op uw voorruit achter? Dat is geen gezicht natuurlijk. Neem een zachte doek en spuit er wat glasschoonmaakmiddel op. Wrijf daarmee uw wissers schoon. En krijg weer een helder zicht op de weg.

Al onze tips doorgenomen? Klaar voor de schoonmaak!