Carglass® zwemt, loopt en fietst voor het goede doel!

Op zaterdag 22 september verzamelen in Windsor in het Verenigd Koninkrijk honderden Belron-medewerkers van over de hele wereld. Doel van hun samenkomst? De roemrijke Spirit Of Belron Challenge: een triatlon doorheen het Engelse landschap. En een wedstrijd die een nog hoger doel dient, want de opbrengsten gaan integraal naar Afrika Tikkun. Deze Zuid-Afrikaanse organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van kinderen, van in de wieg tot op de werkvloer. 

Sportief avontuur

Jong of oud, vrouw of man, klein of groot, … op de Belron Challenge komen heel diverse profielen af. Allemaal hebben ze hetzelfde resultaat voor ogen: de eindmeet van deze knappe uitdaging halen. En daarvoor zijn ze met z’n allen al maanden in de weer. Om voorbereid en gezond aan de start te komen. En vervolgens de respectievelijke afstanden af te leggen: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Op een goede afloop voor Afrikaanse kinderen

De Belron Challenge is niet zomaar een avontuurlijke teambuilding voor Belron-medewerkers wereldwijd. Nee, er zit meer achter. Alle sporters laten zich namelijk sponsoren. En met het geld dat zij inzamelen, steunen ze de organisatie Afrika Tikkun. Deze Zuid-Afrikaanse beweging ondersteunt kinderen en jongeren uit de townships rond grote steden zoals Johannesburg en Kaapstad. Zij en hun families kunnen er terecht in dienstencentra. Daar krijgen ze hulp en begeleiding voor onderwijs, gezondheid en sociale diensten. Zo ondersteunt Afrika Tikkun hen en zet hen op weg naar een betere toekomst.

Level playing field: iedereen krijgt dezelfde kansen

Of we dan echt een wezenlijk verschil maken voor deze organisatie? Jawel, hoor! Vorig jaar zamelden de deelnemers aan de Belron Challenge niet minder dan 1,2 miljoen euro in voor Afrika Tikkun. Een kletterend succes dus dat we dit jaar hopen te evenaren. Carglass® wenst de Belgische deelnemers alvast veel sportief succes!

Hier kan je onze aftermovie van 2017 bekijken : 

 

10 september 2018