Help, zonneschijn! Autotips bij laaghangende zon

Heerlijk: het zonnetje dat schijnt wanneer u de weg op moet. Maar soms ook knap vervelend voor u als chauffeur. Want hebt u het zonlicht in uw ogen? Dan ziet u de weg niet meer goed. Gevaarlijk! Doe daarom een beroep op de tips van Carglass® en weer de zon uit uw auto voor een veilige rit.

1. Hou altijd een zonnebril in de wagen

Denkt u vaak pas aan uw zonnebril wanneer u al een kilometer van huis bent? Wees uzelf te slim af en zorg voor een standaardexemplaar in uw handschoenkastje of de zijdeur. Een zonnebril die u er altijd laat liggen. Zo bent u voorzien op onvoorziene zonne-inval.

2. Zorg voor schone autoruiten

Strepen op uw voorruit? Die kunnen u hinderen u bij het rijden. Maak daarom regelmatig uw ruiten schoon – aan de binnen- én buitenkant. Reken niet alleen op de ruitenwisservloeistof: die volstaat niet om alle vuil weg te wassen.

3. Laat uw zonneklep verlengen

Rijdt u vaak in zonrijke gebieden? Maar merkt u dat uw zonneklep nooit de felle zon volledig buitenhoudt? Goed nieuws, u kunt die langer maken! In de betere doe-het-zelfzaak vindt u het geschikte materiaal om uw zonneklep te verlengen. Heeft de klep zuignappen? Dan bevestigt u de klep aan de zij- of achterruit. Op de voorruit is niet toegestaan!

4. Pas uw snelheid aan bij laaghangende zon

Net zoals donker winterweer, vormt laaghangende zon een extra risico op de weg. Zo kan ze andere weggebruikers, obstakels of verkeersborden aan uw zicht onttrekken. Wees voorzichtig wanneer u de weg opgaat en pas uw snelheid aan, zodat u vlot kunt reageren bij gevaar.

Zonnebril op en uw ruiten gewassen? Klaar om veilig en vrolijk de zon tegemoet te rijden!

5 december 2017