Autoschade door verkeersdrempels? Dit is wat je te doen staat

Verkeersdrempels kunnen nare beestjes zijn. Ook al zie je zo’n drempel van ver en vertraag je op tijd, dan nog krijgt je auto soms een verrassende schok. Die vaak gepaard gaat met schade: een deuk in de voorbumper, een losse bodemplaat of lakkrassen. Welke stappen zet je bij schade door een veiligheidsdrempel?

Wie is verantwoordelijk?

First things first: ga eerst na wie er verantwoordelijk is voor de schade. Reed u te snel? Dan ligt de verantwoordelijkheid bij u. En draait u zelf op voor de reparatiekosten.
Maar soms ligt de schuld bij de verkeersdrempel. Die is bijvoorbeeld te hoog, of ligt ergens waar dat niet mag, zoals in een bocht. In zulke gevallen voldoet hij niet aan de wettelijke voorschriften, en kan de wegbeheerder – meestal de gemeente of de stad – aansprakelijk worden gesteld.

Tijd voor de herstelling

Schade aan je auto staat niet mooi. Je wilt er snel van af, en liefst zo dat je er niets van merkt. Bij Carglass® Carrosserie zit je goed. Want wij specialiseren ons in allerlei carrosserieherstellingen : van lakschade tot krassen in aluminiumvelgen of matte koplampen.

Razendsnelle reparatie

Dankzij onze moderne werktechnieken herstellen we je schade tot ze haast onzichtbaar is. Zo werken we bijvoorbeeld met de beste verf- en mengcabines op de markt. Het resultaat? Geen kleurverschillen wanneer we je lak bijwerken. Bovendien repareren we razendsnel dankzij onze Smart Repair-techniek. Kras of deuk in je auto? Laat de schade vandaag nog herstellen bij een Carglass® Carrosserie in jouw buurt .

 

9 november 2018