Zo voorkom je storm- en hagelschade aan je auto

Zwoele zomerdagen monden ’s avonds al eens uit in onheilspellend gerommel en lichtflitsen. Vaker wel dan niet gevolgd door een fikse hagelvlaag of stormweer. En dat weer is soms niet mals voor jouw auto. Met deze tips voorkom je schade.
storm20stormschade20hagelschade

Parkeer je wagen binnen of overdekt

Het lijkt misschien logisch, maar het blijft het doeltreffendst: werk preventief! Vang je in het weerbericht op dat er kans op hagel is? Parkeer je wagen dan in je garage, onder een carport of in een publieke ondergrondse garage. Zo verzeker je jezelf ervan dat je auto geen hagelschade oploopt.

Duffel je wagen in: met een deken of opblaasmatras

Vermijden dat je auto onder dit weer lijdt? Dek hem dan goed toe met een opblaasmatras of een deken – gewatteerd indien mogelijk – om de schokken op te vangen. Bind het deken of de matras vast met touw of spanbanden. Zo perk je de hagelschade in.

Rij niet verder met je wagen

Rijden in een hagelstorm is gevaarlijk door de gladheid en het belabberde zicht. Maar het vergroot ook de hagelschade aan je wagen. Op een auto in beweging is de impact van de hagelstenen nog groter. Probeer dus zo snel mogelijk en op veilige wijze de weg te verlaten. En zoek een beschutte plaats op.

Kies voor een opblaasbare hoes

Heb je er wat voor over om je auto safe te houden? Dan is de Hail Protector iets voor jou. Deze opblaasbare hoes werkt volgens het principe van een luchtkasteel. Hangt er storm in de lucht? Dan plooi je de hoes over je wagen en zet je de ventilator aan. Die blaast de hoes op, zodat die een dikke, beschermende luchtlaag vormt tussen je carrosserie en de vermetele hagelbollen. De fabrikant van de hoes waarschuwt je zelfs via sms wanneer er hagelbuien op komst zijn!

Toch schade? Doe een beroep op Carglass®

Heb je sterretjes in je autoruit door de storm? Geen zorgen: bij Carglass® ben je in goede handen. Sterretjes kleiner dan een muntstuk van 2 euro en minstens 6 centimeter van de rand verwijderd, herstellen we voor jou. Zijn je autoruiten er erger aan toe door hagelschade? Dan vervangen wij de volledige autoruiten zodat je snel weer veilig de weg op kunt. Vraag nu jouw offerte aan bij Carglass®

25 juli 2019