Zes voordelen van geblindeerde autoruiten

Je autoruiten blinderen is een schitterend idee. Zit je nog met twijfels? Dan nemen wij die weg in een oogwenk. Ontdek zes voordelen van getinte autoruiten. Je denkt misschien dat een donkere raamfolie alleen op zonnige dagen een meerwaarde biedt. Niets van! Ook andere verrassende voordelen spelen een rol. Met geblindeerde autoruiten schakelt je wagen een klasse hoger.
20171205_Carglass_Tinting_010

1. Getinte autoruiten beschermen je huid

Tijdens lange autoritten zijn jij en je passagiers blootgesteld aan hoge dosissen uv A- en uv B-straling. Dat is slecht nieuws. Want uv-licht …

  • veroorzaakt kanker
  • verbrandt je huid
  • versnelt het verouderingsproces van je huid
  • is slecht voor het interieur van je wagen

Vooral baby’s en jonge kinderen zijn gevoelig voor de schadelijke uv-stralen. Bescherm daarom jezelf én je kroost met een donkere raamfolie. Een kwaliteitsvol exemplaar vermindert de uv A- en uv B-straling met 99 procent.

2. Geblindeerde autoruiten voorkomen diefstal

Dankzij een getinte raamfolie is je wagen minder snel het doelwit van inbrekers. Hoe dat komt? Een dief checkt eerst de binnenkant van je auto. Ziet hij iets waardevols liggen? Dan breekt hij in. Maar donkere autoruiten bieden een héél beperkte inkijk. Het resultaat? De dief is ontmoedigd en loopt snel verder – op zoek naar een interessantere prooi. O ja, nog dit: je zicht van binnen naar buiten blijft wel perfect behouden!

3. Donkere raamfolie vertraagt een inbraak

Een dief gaat altijd zo vlug mogelijk te werk: auto inspecteren, omgeving in de gaten houden, autoruit ingooien en … razendsnel grabbelen! Maar een goede raamfolie heeft een bijzondere kwaliteit die je niet meteen linkt aan diefstalpreventie: de folie zorgt ervoor dat de glasscherven van je autoruit aan elkaar blijven hangen. Dat vertraagt het inbraakproces aanzienlijk. Het resultaat? De kans is groot dat de dief zich bedenkt en alsnog het hazenpad kiest.

De kwaliteitsvolle folie zal niet loskomen, barsten, schilferen of verkleuren. Daarom krijg je bij ons een levenslange garantie op je folie en de plaatsing ervan. Zet de stap naar een extra veilige, stijlvolle én beschermde auto. Vraag vrijblijvend je offerte bij Carglass®.

4. Getinte autoruiten voorkomen dat je auto verandert in een sauna

Op een stralende zomerdag verandert je auto in een snikhete sauna. Het gevolg laat zich raden: ook de temperatuur van je knappe interieur stijgt. En die hitte zorgt voor lelijke verkleuringen. Gelukkig ben jij de zon te snel af met een donkere raamfolie. Want die houdt de temperatuur 16 °C lager én heeft een uv-verminderende werking. Bovendien bespaar je zo brandstof, want je airco mag een flinke stand lager.

5. Geblindeerde autoruiten bieden meer bescherming bij een ongeluk

Zelfs de allerbeste bestuurder kan in een auto-ongeluk terechtkomen. Hopelijk heb jij dat nog niet meegemaakt. Het laat vaak een diepe indruk na. De glasscherven van je autoruiten vliegen alle kanten op. Het gevolg? Prikwonden – boven op de schade van het ongeluk zelf. Maar donkere raamfolie heeft een veilige eigenschap die van pas komt in die gevaarlijke situatie: de glasscherven blijven aan de folie kleven. Zo houdt de folie de glasscherven van je autoruiten bij elkaar. Het resultaat? Jij en je passagiers zijn beter beschermd.

6. Een getinte raamfolie creëert een stoere look

Je eigentijdse auto is zoveel meer dan een vervoersmiddel. Ga jij voor een unieke wagen? Natuurlijk wel! Geblindeerde autoruiten zorgen voor een stoere, coole en sportieve uitstraling. Bovendien creëer je meer privacy voor jou en je passagiers – een echte must voor wie graag rondrijdt in stijl.


Wat zegt de wetgeving over geblindeerde autoruiten?

Laat je je autoruiten voorzien van getinte raamfolie? Dat is een slimme beslissing. Bovendien houdt Carglass® uiteraard rekening met de wetgeving:

  • Je achterste zijruiten en achterruit mag je laten blinderen in elke kleur, op voorwaarde dat je van binnen naar buiten kunt kijken, je wagen twee zijspiegels heeft én de maximumreflectiegraad 15 procent is.
  • Op je voorste zijruiten en voorruit mag je geen folie laten kleven. Wat wél mag is een zonneband op je voorruit – met of zonder belettering. Die zonneband moet boven de onderste lijn van je opengeklapte zonnekleppen blijven.

Welke tint kan ik het best kiezen voor mijn autoruiten?

Bij Carglass® betaal je dezelfde prijs voor een lichte of donkere folie. De warmtewering is afhankelijk van de tint die je kiest:

  • Basic Light 65% is 35 procent lichtdoorlatend.
  • Basic Grey 85% is 15 procent lichtdoorlatend.
  • Basic Dark 95% is maar 5 procent lichtdoorlatend.

De Basic Light-folie maakt je getinte autoruiten nog een tikje donkerder. Wens je volledige privacy in je wagen? Kies dan de Basic Dark-folie voor compleet geblindeerde autoruiten.

Hoeveel kosten getinte autoruiten?

De kwaliteitsvolle folie zal niet loskomen, barsten, schilferen of verkleuren. Daarom krijg je bij ons een levenslange garantie op je folie en de plaatsing ervan. Zet de stap naar een extra veilige, stijlvolle én beschermde auto. Bij Carglass® tinten we je autoruiten al vanaf € 345. De prijs is afhankelijk van het wagentype, het merk en het aantal ruiten dat je wil laten blinderen. Vraag vrijblijvend je offerte bij Carglass®.

Rijd je met een leasewagen? Dan mag je niet zomaar een tinting laten uitvoeren. Neem eerst contact op met je leaseonderneming en vraag een schriftelijk akkoord.