Drie tips om je ruitenwissers te onderhouden

De ruitenwissers van je auto krijgen heel wat te verduren. In de winterperiode lijden ze onder de vrieskou. En wanneer de zon volop schijnt, speelt de droogte en plakkende insecten hen parten. Ga je voor een optimaal onderhoud van je auto? Schenk dan ook voldoende aandacht aan je ruitenwissers. Want veilig rijden begint met een optimaal zicht.
ruitenwisser-min

Veilig rijden begint met een optimaal zicht. Denk aan een …

  • jaarlijkse vervanging
  • driemaandelijkse reiniging

Dankzij de checklist van Carglass® hou je je ruitenwissers piekfijn in orde.

1. Hou je ruitenwissers schoon

Wanneer je je auto wast, sla je de ruitenwissers weleens over. Nochtans maak je die snel en eenvoudig schoon. Hoe?

  • Neem een emmer water.
  • Doe er een flinke scheut witte azijn in.
  • Wrijf het sopje met een doek over je ruitenwissers.

Je staat versteld van het resultaat. Bezoek je regelmatig de carwash? Opgelet: die poetst je ruitenwissers niet. Ze beschermen je ruitenwissers met een plastieken zakje. Daarom moet je die zélf nog even schoonvegen. Ontdek er alles over in dit filmpje.

 

2. Check je ruitenwissers op slijtagesymptomen

Ruitenwissers lijden onder extreme temperaturen. Wanneer het te koud of te warm is, ontstaan barstjes in het rubber. Het gevolg? Je ruitenwissers:

  • schuren over je autoruit en maken een piepend geluid
  • laten sporen achter
  • flapperen bij hoge snelheden

Merk jij een van die symptomen op? Verlos je ruitenwissers dan uit hun lijden en zorg voor nieuwe exemplaren. Zo voorkom je krassen. Bovendien is het belangrijk om je ruitenwissers jaarlijks te vervangen voor jouw veiligheid én die van anderen.

3. Reken op Carglass®

Tijd voor nieuwe ruitenwissers? Reserveer ze online en laat ze gratis installeren in een Carglass® Service Center bij jou in de buurt. Bij ons reken je op professionele en kwaliteitsvolle autoproducten. Onze eersteklas Bosch-ruitenwissers garanderen een perfecte wiskwaliteit – zelfs bij moeilijke weersomstandigheden.

20 september 2022