Tips om ruitenwissers te onderhouden

Je wagen onderhouden? Vergeet de ruitenwissers niet! De ruitenwissers van jouw wagen krijgen best wat te verduren. Tijdens de winter zien ze af door vrieskou, ’s zomers door droogte. Daarom raden wij aan om je ruitenwissers jaarlijks te vervangen. En om ze driemaandelijks te onderhouden. Met behulp van deze checklist houd je ze zo lang mogelijk in piekfijne vorm en weet je wanneer ze aan vervanging toe zijn.

1. Maak je ruitenwissers regelmatig schoon

Wie zijn auto wast, slaat de ruitenwissers vaak over. Ze zijn nochtans simpel schoon te krijgen. Meng wat witte azijn met water en ga met dit sopje en een schone doek over uw ruitenwissers. Zo is jouw ruit altijd weer in een wip gewist. Denk eraan dat ruitenwissers niet automatisch schoon worden wanneer je naar de carwash gaat. Ook dan moet je de ruitenwissers zelf nog even schoonvegen.

 

2. Piepende ruitenwissers? Tijd voor vervanging!

 Wanneer je ruitenwissers het té koud of té warm krijgen, vormen zich kleine barstjes in hun rubber. Dat schuurt daardoor over je autoruiten en maakt een hoog piepend geluid. Hoor je deze noodkreet van je ruitenwissers? Of merk je dat ze sporen achterlaten op jouw ruit of flapperen bij hoge snelheden? Verlos ze dan uit hun lijden en laat je ruitenwissers vervangen. Zo vermijd je krassen op je autoruiten en trek je veilig de weg op.

Ruitenwissers vervangen? Wij klaren de klus in jouw Carglass® Service Center .

Wil je nog meer informatie om te weten wanneer jouw ruitenwissers toe zijn aan vervanging? Ruitenwissers vervangen hier lees je er meer over.

3. Kies voor kwalitatieve ruitenwissers: Bosch blinkt uit

De ruitenwissermarkt serveert je heel wat opties. Carglass® kiest alleen het kruim en vervangt jouw ruitenwissers door Bosch-exemplaren. Met perfect wisvermogen, zelfs bij extreem weer, én gratis installatie!
Je ruitenwissers laten vervangen? Ga snel langs in jouw Carglass® Service Center.

22 februari 2017