Roadtrip door België of Europa: ultieme checklist

Plan je een avontuurlijke roadtrip doorheen België of Europa? Spannend! Het geheim van een geslaagde roadtrip is een optimale voorbereiding. Maak daarom gebruik van onze handige checklist. Zo zie je niets over het hoofd. Daar gaan we!
roadtrip

1. Banden

Een voorbereid avonturier is er twee waard. Reis je met je eigen auto? Laat die dan grondig nakijken voor je vertrekt. Controleer ook zeker je banden op:

 • Profieldiepte: die moet 1,6 millimeter bedragen volgens de wet. Toch is 4 millimeter realistischer en veiliger.
 • Bandendruk: die moet wat hoger als je auto zwaar is geladen. De correcte waarden vind je in je onderhoudsboekje.

Rij je het avontuur tegemoet in een huurauto? Dan mag je erop rekenen dat je auto in orde is. Nog twee tips: neem wat gereedschap mee om onderweg een band te vervangen of te herstellen. En hou zelf je bandenspanning in de gaten. Die controleer je snel en eenvoudig in een tankstation.

2. Vloeistoffen

Wat er ook gebeurt: zorg ervoor dat je altijd de vloeistoffen tijdig aanvult. Zo valt je auto nooit droog.

 • Controleer je motoroliepeil met een peilstok. Let op: wacht minstens 10 minuten nadat je de motor hebt afgezet.
 • Lees je koelvloeistofpeil af aan de buitenkant van het doorzichtige vaatje. Laat ook daarvoor je motor voldoende afkoelen.
 • Check het peil van je remvloeistof op de transparante wand van het reservoir.
 • Vul geregeld je ruitensproeiervloeistof bij met reinigende vloeistof.

3. Airco

Heb je een voorkeur voor een zonnige bestemming? Laat dan zeker je airco nog eens nakijken voor je vertrekt. Nog enkele aircotips voor onderweg:

 • Beslaat je voorruit terwijl je rijdt? Wrijf er dan niet met je hand op. Zo krijg je strepen.
 • Richt je airconditioning op de voorruit – niet in recirculatiestand.
 • De perfecte temperatuur is ongeveer 5 graden minder dan de buitentemperatuur.
 • Laat je je airco toch kouder draaien? Dan maakt dat eigenlijk geen verschil, maar je auto verbruikt wel meer.

Schade in het buitenland? Bel meteen naar 0032 78 78 12 12 (24/7). Carglass® is er voor je!

4. Spic en span

Kijk je uit naar een spannende roadtrip doorheen Europa? Om het even wat je bestemming is: vertrek altijd met autoruiten die schoon en barstvrij zijn.

 • Ben je op zoek naar een professioneel en steengoed autowasproduct? Probeer dan zeker Riwax Car Shampoo. Die is mild voor lak én reinigt uitstekend. Poets je autoruiten grondig – ook aan de binnenkant.
 • Onze Riwax Insect Clean is een echte aanrader. Die verwijdert moeiteloos alle insecten, olie en vet.
 • Ontdek ook onze Safe & Shiny Perfect View ruitenwisservloeistof én de Carglass® Protect. Twee topproducten die in een wip komaf maken met de insecten op je voorruit.

Toch nog een sterretje ontdekt, net voor je vertrek? Geen zorgen: Carglass® staat voor je paraat. Maak meteen je afspraak.

Zorg ervoor dat je ruitenwissers piekfijn in orde zijn.

 • Laten je ruitenwissers doffe strepen op je voorruit achter? Neem dan een zachte doek en spuit er een beetje Riwax Glass Clean op. Wrijf daarmee je wissers schoon. Zo heb je weer een perfect helder zicht op de weg.
 • Heb je nieuwe ruitenwissers nodig? Bestel ze online en laat ze gratis door Carglass® installeren. Ga langs bij het dichtstbijzijnde Service Center.

5. Bagage

Wat neem je allemaal mee voor een roadtrip doorheen Europa? Je hebt al snel een klein huishouden bij elkaar. Denk maar aan de knuffels van je kroost, zomerse sandalen én een warme trui, wat leesvoer en gezelschapsspellen, en ga maar door. Laad daarom je auto slim.

Het avontuur roept!

Klaar met de checklist? Alle buitenlandse vignetten in orde? Dan ben je klaar voor vertrek. Ga met een gerust hart de weg op. En geniet van je avontuurlijke roadtrip!

7 juni 2021