De mooiste picknickplekjes in eigen land

De beste manier om even uit te blazen? Wat cruisen met de auto en onderweg lekker ouderwets picknicken! De autokoffer vol lekkers, zomers muziekje op, en rijden maar. Speciaal voor jou de zeven mooiste picknickplekjes in eigen land.
picknick-min

Aan tafel met otter en bever

Eerste mooie picknickplekje in eigen land? Blaasveldbroek in de provincie Antwerpen. In de buurt van Willebroek vind je een échte jungle. Met het otter- en bevereiland als unieke picknicklocatie. Dekentje vergeten? Dan is er de buitengewoon lange picknicktafel. De ideale ontmoetingsplaats om sandwiches én verhalen uit te wisselen. Nog energie over na jouw luxediner? Ga dan volop voor het avontuurlijke boomstammenparcours of gps-beversafari.

Bubbels en bloesems

Mag het wat romantischer? Trek naar Alden Biesen in het Limburgse Bilzen. Het grote kasteelcomplex met idyllische dreven lijkt wel een decor voor een kostuumfilm. Picknicken doe je aan de rand van het domein. De weg ernaartoe is al even indrukwekkend. Je volgt meerdere bloesemroutes, zet alle ramen dus schaamteloos open. De geweldigste geuren waaien je tegemoet. Een ommetje langs de wijngaard van Genoels-Elderen? Prima plan. Laat de beroemde Belgische bubbels smaken!

Het hoogste punt van België

Smullen van een zelfgemaakte omelet op het hoogste punt van België? In de Hoge Venen ben je aan het juiste adres voor een picknick with a view. Geniet onderweg van de prachtige venen en meren. Parkeer je auto aan toeristische trekpleister natuurparkcentrum Botrange. Daar staat je wagen veilig. En neem zeker de moeite om het grootste natuurreservaat van België te voet te verkennen. Even de benen strekken, toch?

De West-Vlaamse Sahara

De Sahara? Neen, die ligt niet alleen in Noord-Afrika. Het is ook een gigantisch stuk duin in De Panne. Het natuurreservaat De Westhoek – zoals het gebied echt heet – nodigt uit tot de beste picknickparty ooit. Hou de koelbox wel bescheiden, want deze duinen zijn een fysieke uitdaging. En na de zware tocht? Een frisse duik in zee! Parkeerplaats is er voldoende rond het reservaat.

Barbecue in Meerdaalwoud

Weet je hoe mooi de natuur rond Leuven is? Kronkelende baantjes met af en toe een helling. Onderweg zie je het Kasteel Van Arenberg, de Abdij van Park en de vijvers van het Zoet Water. En de picknick dan? Op de site van Steenberg in Meerdaalwoud natuurlijk. Je parkeert de auto aan de toegangspoort. Even verderop wachten goed uitgeruste picknicktafels en zelfs twee barbecuestellen. Misschien spot Je wel een ree. En nog beter nieuws: Je kan er zelfs overnachten. Toplocatie of toplocatie?

Klinken aan de kreek

Iets te vieren met zijn tweetjes? Trek dan door het idyllische landschap van het Meetjesland. De vele kreken in de buurt van Sint-Laureins zijn de ideale plek om te klinken op het leven. Leuke plekken zijn de Molenkreek en Blokkreek. Tip om je glaasje champagne koel te houden? Steek de drank voor je vertrekt even in de diepvriezer en investeer in een thermische picknicktas. Aan lauwe bubbels heeft niemand wat.

Picknick with a view

De streek rond Durbuy ken je wellicht? Een prachtige omgeving om een heerlijke lentedag door te brengen. Een rustige plek is het bijzonder fijne dorp Ozo. Daar vind je een picknickplaats met een adembenemend uitzicht op de vallei van de Aisne! Je brood? Daar leg je een heerlijk stuk geitenkaas op van de geitenboerderij

Een veilige roadtrip! En geniet van je picknick!

10 april 2023