Van road- naar foodtrip: dit zijn de lekkerste snacks voor onderweg

Vertrek je nog even met de zuiderzon voor het najaar weer aanbreekt? Heerlijk! Maar je vermijdt maar liever zeurende hongerige kinderen en knorrende magen wanneer je plots in een file belandt. Niks smaakt dan beter dan homemade snacks. Carglass® serveert je zijn lekkerste knabbels voor onderweg.
banaan

Pimp water poepsimpel

Of je nu naar de zon of het Hoge Noorden trekt: hydrateren is belangrijk! Vind je water maar saai? Gooi het dan eens over een andere boeg. En ga voor geïnfuseerd water. Werp lekker frisse citroen of limoen, besjes en kruiden in de fles. Die geven hun smaak af aan het water. Het lijkt wel limonade! Maar je krijgt een hoop minder suiker binnen.

Huisgemaakte snackrepen

Knibbel knabbel knuistje, neem ook iets lekkers mee voor in het vuistje! Gezonde snackrepen tovert je zelf vlot uit je mouw. Kies je favoriete noten, zaden of gedroogd fruit en mix ze met honing, agavesiroop, suiker, … Laat je inspireren. En smul heerlijk makkelijk in de wagen.

Fitte hapjes

Veel gezonde snacks voor onderweg zal je in een wegrestaurant niet vinden. Bereid je daarop voor en verpak knapperige rauwe groentjes in handige zipzakjes. Kies voor stevige groenten zoals wortel, komkommer, paprika, … Al zijn snoeptomaatjes natuurlijk ook ideaal. Extra smikkelen? Maak er een heerlijke dip bij. Drop alles in de koelbox en eet je buikje rond met gezonde tussendoortjes.

Gezond grabbelen

Lang rijden gaat op den duur vervelen. En dan grijp je graag een handje knabbels weg. Verval niet in ongezonde chips, maar kies voor ongezouten heilzame noten en gedroogd fruit. Van amandelen over walnoten tot gedroogde kokos en mango: even lekker als chips of andere snacks en een pak gezonder! Ze geven je een boost waarop je een hele poos kunt teren.

Zo, de tips hebt je in handen. Dan nu, hop, de keuken in, en de culinaire weg op!

17 oktober 2018