Je auto verkopen? Verhoog eerst zijn waarde!

Ben je van plan om als particulier je wagen te verkopen? Dan hoop je op een mooi bedrag. Maar hoeveel is je auto waard? De waarde van je wagen hangt af van verschillende factoren. Denk maar aan het model en merk, de opties en de staat van je auto, het aantal gereden kilometers en eventuele schade. Het goede nieuws? Je kunt zijn prijs zélf opkrikken, bijvoorbeeld met een grondige schoonmaakbeurt. Meer weten? Dankzij onze tips stoom jij je wagen klaar voor een succesvolle verkoop. 
Overhandigen_sleutel_shutterstock_664376731

Je auto verkopen: breng de administratie in orde

‘Hopelijk raakt onze auto nog eens een jaar door de keuring’, hoor je vaak verzuchten. Maar wie vandaag een auto van jou koopt, wil zich daar het eerste jaar geen zorgen over maken. Verkoop jij je wagen? Zorg dan zélf voor een recent bewijs van de autokeuring. Zo verkoopt je wagen veel gemakkelijker. Denk ook aan:

  • documentatie van je auto
  • inschrijvingspapieren
  • verplichte technische controle
  • reservesleutels
  • onderhoudsboekje

Je auto verkopen als particulier: verhoog de waarde van je wagen

Je auto verkoopklaar maken? Dat doe je eerst en vooral door hem een grondige schoonmaakbeurt te geven – ook vanbinnen. Bij Carglass® vind je professionele carwashproducten voor een schitterend resultaat. Ga ook eens langs bij je garage voor een klein onderhoud. Want een mooie auto in prima staat verkoopt veel gemakkelijker. Hou onze handige checklist in het oog:

  • olie verversen
  • ruitenvloeistof aanvullen
  • koelvloeistof toevoegen
  • bandenspanning checken
  • kleine herstellingen uitvoeren

Het geheim? Het zit hem vaak in details. Na jarenlang gebruik merk je bijvoorbeeld die oude en versleten vloermat niet meer op. Bekijk je auto dus met arendsogen. Bemerk je een lelijke nummerplaat, kapotte wieldop, roestige velg of andere schoonheidsfoutjes? Met een kleine investering of snelle reparatie los je dat euvel op. En verhoog je de verkoopprijs.

Nog een tip: voer een kort ’marktonderzoek’ uit. Wat is de originele waarde van je auto? Hoeveel vragen andere particulieren voor hetzelfde tweedehands automodel? Wat is de vraagprijs van garagisten? Zo ben je zeker dat je op de juiste prijs mikt.

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je je auto altijd optimaal onderhouden? Dan zullen zijn onderdelen nog in goede staat zijn. Een hele opluchting! Onderneem daarom altijd meteen actie wanneer je bijvoorbeeld schade aan je autoruit opmerkt. Een sterretje laat je beter meteen herstellen – voor jouw veiligheid én die van anderen. Bovendien behoudt je wagen zo langer zijn waarde.

Een sterretje of barst in je autoruit? Maak nu een afspraak bij Carglass®. Ben je verzekerd tegen glasbreuk? Dan is het bovendien meestal gratis! 

27 december 2021