Verkeersregels wereldwijd, de gekste voorop!

Plan je een autotrip naar een ander land? Check dan vooraf de verkeersregels die daar gelden. Want die wijken weleens af van de onze. Waarop moet je letten als je naar Frankrijk reist? Welke boetes kun je krijgen in Nederland? En wist je dat de politie in Italië je auto mag verkopen als ze je betrapt met meer dan 1,5 promille? Informeer je dus goed. Zo voorkom je onaangename situaties. Carglass® loodst je door enkele van de gekste verkeersregels wereldwijd.
verkeersborden

Geen smartphone in Nederland

In Nederland mag je allerlei zaken vasthouden terwijl je autorijdt, zoals een broodje of je mascara. Maar géén telefoon. Betrapt de politie jou met je smartphone in je hand? Dan kost je dat 230 euro. Ook opletten geblazen als je een (elektrische) fiets ziet. Want daarvoor geldt géén snelheidslimiet. Fietsers kunnen dus harder trappen dan een brommer die maximaal 25 kilometer per uur mag rijden.

Toeterende auto’s in Duitsland

Rijd je in Duitsland en hoor je plots getoeter van andere automobilisten? Geen zorgen: dat zijn vast mensen die naar een huwelijk rijden. Het is er de gewoonte om de hele weg luid en vrolijk te claxonneren. En knippert een andere chauffeur op de snelweg met zijn koplampen? Zo laat hij je weten dat je niet snel genoeg rijdt.

Duitsland staat bekend als een land met strikte regels. Toch zijn ze er ook tolerant. Je mag bijvoorbeeld naakt met de auto rijden. Maar opgelet! Als je naakt uitstapt, vormt dat wél een probleem. Dan mag je een boete van 5 tot 1000 euro verwachten.

Geen duim in Zwitserland

Lijkt het je tof en avontuurlijk om in Zwitserland naar een andere stad te liften? Dan zal je niet ver raken. Want liften is er verboden. Of heb je het ambitieuze idee om je auto te wassen op zondag? Oeps. Ook dat is niet toegestaan!

Glasschade in het buitenland? Bel dan 24/7 naar 0032 78 78 12 12

Hou het droog in Groot-Brittannië

Plan je een roadtrip doorheen Groot-Brittannië? Dan is links rijden niet de enige uitdagende verkeersregel. Want als je te wild door regenplassen rijdt en zo voetgangers natspettert, riskeer je een boete. Die loopt op tot 5000 pond.

Roadtrip gepland? Check de verkeersregels én je auto!

Niet alleen de vreemde verkeersregels vragen een goede voorbereiding. Ook je wagen verdient een grondige check-up. Vertrek je binnenkort op een avontuurlijke roadtrip? Hou dan rekening met de tips van onze experts. Zorg ervoor dat je …

  • ruitenwissers optimaal werken
  • auto goed gepoetst is
  • voorruit geen barst of sterretje vertoont

Is je wagen toe aan nieuwe ruitenwissers? Ben je op zoek naar professionele carwashproducten? Of is je voorruit beschadigd? Carglass® helpt je verder. En dan nu … rijden maar! Het avontuur tegemoet.