Hoe houd je het interieur van je wagen fris?

Stof, geurtjes, haren, … het interieur van jouw wagen ziet soms af. Toch houd je het liever netjes. Dat maakt je ritten eens zo aangenaam. Vind jij schoonmaken een gedoe? Carglass® onthult voor jou enkele handige trucjes. Zo heb je je interieur in een wip weer spic en span.
auto_poetsen_interieur

1. Haal stof weg met je kledingroller

Wist je dat je kledingroller niet alleen handig is om uw broeken, jassen, sjaals, … pluis- en stofvrij te maken? Sla ook aan het rollen in jouw wagen. Ga met de roller over je zetels en kussens. En krijg zo stof en vuil meteen weg. Zetels proper? Ready to roll!

2. Ga stinkende zetels te lijf met soda

Komt een onfris geurtje je tegemoet wanneer je je wagendeur opent? Vergeet bungelende geurfiguurtjes en parfumverstuivers, neem gewoon wat baksoda uit je keuken. Smeer dit zuiveringszout uit op je zetels. En … stofzuig het daarna weg. Slechte geuren behoren meteen tot het verleden.

3. Schraap dierenharen bijeen met uw raamtrekker

Neem je regelmatig jouw huisdier mee in de wagen? Gezellig, maar zo’n pluizenbol laat flink wat haren slingeren. Vervelend, want die plakken aan je zetels en kleren. Dé oplossing? Spray met een verstuiver water op je zetels. En schraap de haren vervolgens weg met jouw raamtrekker. Snel en doeltreffend!

4. Maak kleine openingen proper met een verfborstel

Met een gewone stofvod geraak je nooit aan de allerkleinste spleetjes van jouw wagen. Hoe je dat vuil er toch weg krijgt? Met een verfborstel! Strijk ermee over de bestofte openingen en gaatjes. je borstelt het zo uw wagen uit.

5. Ruim kauwgum op met plakband

Plakte een van je deugnieten een kauwgum op je zetels? Weerhoud jezelf er dan van om die eraf te krabben. Kleef een stuk ducttape over de kauwgum en druk dat aan. Pluk de plakband daarna weg, zodat de kauwgum mee loskomt. Ziezo, vieze plakboel weg, zonder sporen.

6 april 2023