App-y de weg op! 6 handige apps voor in de auto

Rijd je vaak met de wagen? En is je smartphone zo’n beetje vergroeid met je hand? Dan komen deze auto-apps je ongetwijfeld goed van pas. Om vlot door het verkeer te manoeuvreren, je parkeerplek terug te vinden of je blik op de weg te houden. Carglass® loodst je door de coolste apps van het moment.
handige-apps-in-de-auto

1. Waze: vlot door het verkeer

Navigeer moeiteloos naar jouw locatie: gebruik de Waze-app. Deze verkeers- en navigatie-app werkt in real time. Daardoor rijd je voortdurend met actuele verkeersinformatie. En omzeil je files, ongelukken, verkeersopstoppingen, … Je krijgt bovendien waarschuwingen voor obstakels op de weg. En Waze leid je naar de goedkoopste tankstations op jouw route. Gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

2. Android Auto: veilig de weg op

Met de Android Auto-app stuur je jouw telefoon met stemherkenning aan. En moet je je handen dus nooit van het stuur te halen. Je beheert tal van handige tools met alleen maar je stem. Telefoneren, sms’jes sturen, de weg zoeken, … En ook muziek opzetten, het weer checken en afspraken in je agenda bekijken. Je ziet de opgeroepen info op je telefoonscherm of je dashboard. Gratis verkrijgbaar op Google Play.

3. Carcorder: de film van uw leven

Tover je iPhone om in een dashcam met de app Carcorder. En neem alles op wat er voor je op de weg te zien is. Zo hebt je bewijsmateriaal wanneer er een ongeluk gebeurt. Of leg je simpelweg mooie of grappige gebeurtenissen op beeld vast. De app doet trouwens nog meer: ze alarmeert je wanneer je te snel rijdt en houdt uw locatie bij. Handig toch? Verkrijgbaar in de App Store voor $ 3,99.

4. Fuelio: nauwkeurig kostenoverzicht

Een wagen onderhouden kost best wat geld. Vele kleine bedragen lopen op. Daarom is het nuttig om bij te houden wat je precies uitgeeft aan je wagen. In Fuelio geef je elke tankbeurt in en hoeveel die je heeft gekost. Daarnaast is er ruimte om je onderhoudsbeurten en keuringen in te geven en de rekening ervoor bij te houden. Na een tijdje krijg je zo van de app een gedetailleerd overzicht, mét statistieken en grafieken. Praktisch, want zo stuur je makkelijk bij wanneer je uitschieters opmerkt. En minder je op tijd gas. Verkrijgbaar in Google Play.

5. Find my car: zorgeloos parkeren

Overkwam het je al? Dat je urenlang vruchteloos je wagen liep te zoeken? Dankzij de Find my car-app gebeurt het nooit meer. je slaat bij het parkeren je gps-locatie op in de app. En wanneer je terugkomt van je uitstapje, loodst de app je in offlinenavigatie of via Google Maps feilloos terug naar jouw parkeerplek. Extra makkelijk: je geeft er niet alleen in waar je wagen staat, maar herhaalt dit trucje ook voor bijvoorbeeld hotels, restaurants, bezienswaardigheden, … Verkrijgbaar in de iTunes-App Store.

6. Sprint Drive First: smartphone op superstil

Schakel met deze app alle storende functies van jouw smartphone uit. En bewaar je focus voor wat telt: de weg en weggebruikers voor, rond en achter je. Deze app dempt alle stoorzenders. En laat alleen je navigatie, muziek en contactenlijst ingeschakeld. Stuurt iemand je een sms of belt hij je? Dan krijgt die persoon een sms’je dat zegt dat je achter het stuur zit en even niet bereikbaar bent. Veiligheid voor alles! Verkrijgbaar via Google Play.

Alle tips doorgenomen? Smartphone bij de hand en downloaden maar!

29 oktober 2018