4 manieren om je auto te beschermen tegen de felste zon

Je kan het je vast levendig voorstellen: het is middag, de zon schijnt genadeloos en je moet ergens naartoe met de wagen. Zodra je het portier opent, wordt je overvallen door een bedwelmende hitte. Stuur, dashboard, versnellingspook: alles is gloeiend heet. Je zet meteen de airco aan, maar kunt de eerste minuten nog niets aanraken. En dan straks ook nog eens rijden met die zon in je ogen!
zonwering

Gevaren van fel zonlicht

Felle zon is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. En wel om verschillende redenen:

Zonlicht beschadigt trouwens ook je interieur. Ontdek hieronder hoe je jouw wagen het best beschermt.

Blinderen

Eerst en vooral kan je jouw autoruiten laten tinten. Bij Carglass®, bijvoorbeeld. Wij bekleden jouw autoruiten met folie. Dat is gebruiksvriendelijker dan coating en gemakkelijker te onderhouden.

Getinte autoruiten beschermen jou en jouw passagiers tegen uv-stralen, en je interieur tegen zonlicht. Aan de temperatuur in je wagen kunnen ze weinig doen. Je ontsnapt dus niet aan de hitte. Maar met airconditioning wordt de temperatuur al snel aangenamer.

Ontdek hoe Carglass® Jouw ruiten tint. Of krijg meteen je offerte op maat.

Reflecterende zonneschermen

Met reflecterende zonneschermen dek je jouw ramen volledig af. Dat kan langs buiten of binnen. U kunt er wel niet mee rijden, want ze belemmeren volledig het zicht.

Ook deze zonneschermen hebben geen invloed op de algemene wagentemperatuur. Ze houden wél de contacttemperatuur laag van bijvoorbeeld je stuur en dashboard, die anders gloeiend heet worden in de volle zon.

Zonneklep

Verblindt de zon je tijdens het rijden? Trek dan meteen je zonneklep naar beneden. Zo valt er schaduw op je gezicht en blijf je de weg duidelijk zien.

Interessant weetje: momenteel ontwikkelt Bosch een transparante zonneklep. Via kunstmatige intelligentie kan deze klep je gezicht herkennen en zich gedeeltelijk verduisteren, zodat er schaduw op je ogen valt.

Bied jouw zonneklep geen soelaas? Draag dan een zonnebril met genoeg uv-bescherming.

Ademende zonneschermen

Ten slotte zijn er ademende zonneschermen voor jouw (achterste) zij- en achterruiten. Extra voordeel: je ramen kunnen open terwijl het zonnescherm ophangt. Dat biedt je passagiers verfrissing én bescherming tegen zonlicht.

Carglass® tint jouw autoruiten

Kies je voor getinte autoruiten? Laat het over aan Carglass®.

Vond je dit artikel interessant? Bekijk meteen onze autotips bij laaghangende zon.

3 juli 2020