Tips om ruitenwissers te onderhouden

Uw wagen onderhouden? Vergeet de ruitenwissers niet!

De ruitenwissers van uw wagen krijgen best wat te verduren. Tijdens de winter zien ze af door vrieskou, ’s zomers door droogte. Daarom raden wij aan om uw ruitenwissers jaarlijks te vervangen. En om ze driemaandelijks te onderhouden. Met behulp van deze checklist houdt u ze zo lang mogelijk in piekfijne vorm en weet u wanneer ze aan vervanging toe zijn.

1. Maak uw ruitenwissers regelmatig schoon

Wie zijn auto wast, slaat de ruitenwissers vaak over. Ze zijn nochtans simpel schoon te krijgen. Meng wat witte azijn met water en ga met dit sopje en een schone doek over uw ruitenwissers. Zo is uw ruit altijd weer in een wip gewist.
Denk eraan dat ruitenwissers niet automatisch schoon worden wanneer u naar de carwash gaat. Ook dan moet u de ruitenwissers zelf nog even schoonvegen.2. Piepende ruitenwissers? Tijd voor vervanging!

 Wanneer uw ruitenwissers het té koud of té warm krijgen, vormen zich kleine barstjes in hun rubber. Dat schuurt daardoor over uw autoruiten en maakt een hoog piepend geluid. Hoort u deze noodkreet van uw ruitenwissers? Of merkt u dat ze sporen achterlaten op uw ruit of flapperen bij hoge snelheden? Verlos ze dan uit hun lijden en laat uw ruitenwissers vervangen. Zo vermijdt u krassen op uw autoruiten en trekt u veilig de weg op.

Ruitenwissers vervangen? Wij klaren de klus in uw Carglass® Service Center .

Wilt u nog meer informatie om te weten wanneer uw ruitenwissers toe zijn aan vervanging? Ruitenwissers vervangen hier lees je er meer over.

3. Kies voor kwalitatieve ruitenwissers: Bosch blinkt uit

De ruitenwissermarkt serveert u heel wat opties. Carglass® kiest alleen het kruim en vervangt uw ruitenwissers door Bosch-exemplaren. Met perfect wisvermogen, zelfs bij extreem weer, én gratis installatie!
Uw ruitenwissers laten vervangen? Ga snel langs in uw Carglass® Service Center.