Op skivakantie met de auto? 8 tips

Glooiende landschappen, uw favoriete muziek door de boxen, en daar … in de verte … de eerste witte bergtoppen! Geweldig toch, op skivakantie met de auto?! Volledig vrij om te gaan waar u wilt, wanneer u dat wilt. Toch als u zich goed indekt tegen sneeuwpech. Carglass® geeft u tips om uw auto winterklaar te maken. Zo laadt u met een gerust hart de latten op de bagagedrager!

1. Op skivakantie met de auto: leg uw wagen in de watten

De basis van een veilige wintervakantie met uw wagen? Onderhoud uw auto het hele jaar door goed, niet alleen voor uw skivakantie met auto. Stel controles en reparaties niet uit. Zo voorkomt u oplopende kosten of … een noodstop op weg naar uw vakantieplek.

2. Op skivakantie met de auto: laat dat sterretje in uw voorruit herstellen

Ziet u op vakantie liever geen sterretjes – tenzij een prachtige hemel vanuit uw luie stoel? Laat dan zo snel mogelijk het sterretje in uw voorruit herstellen. Want het barst sneller wanneer de koude buitenlucht in de skigebieden botst met de verwarmde lucht in uw wagen.

3. Dubbelcheck uw batterij

Uw autobatterij huivert voor koude en vocht. Controleer dus of uw autobatterij winterklaar is voor u richting koudere oorden trekt. Doe dit zelf met aangepaste apparatuur of laat uw garagist de check-up doen. Vervang de batterij wanneer die niet slaagt voor de test.

4. Vergeet de koelvloeistof niet!

In tegenstelling tot wat de naam doet denken, zorgt koelvloeistof ervoor dat uw motor niet bevriest. En dus ook bij winterse temperaturen intact blijft. Controleer op voorhand het koelvloeistofpeil in uw wagen – met uw eigen antivriesmeter of bij uw garagist.

Ruitenwissers

5. Op skivakantie met de auto: draag zorg voor uw ruitenwissers

Sneeuw en regen voeren vaak heftige gevechten met uw ruitenwissers wanneer u op skivakantie met de auto gaat. En dat laat zijn sporen na. Check regelmatig of u nog altijd goed ziet door uw voorruit. Vul de ruitenwisservloeistof geregeld aan. En laat uw ruitenwissers bij tekenen van slijtage vervangen bij een Carglass® Service Center in uw buurt . Daar koopt u trouwens ook nieuwe ruitenwisservloeistof.

Als je wil weten of je ruitenwissers toezijn aan vervanging lees dan onze blog over "Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?"

6. Op skivakantie met de auto: wissel tijdig uw banden

Met winterbanden hebt u significant meer grip op de weg bij koude temperaturen. Zeker in gebieden met sneeuw en ijzel zijn ze aan te raden. In sommige landen zijn winterbanden verplicht en heb je geen andere keuze. Reis je door een land zonder die verplichting en heb je liever geen winterbanden? Ga dan wel zeker na of het profiel van uw huidige banden nog – minstens! – 16 mm diep is. En check meteen de bandenspanning .

7. Op skivakantie met de auto: let there be light

Verzeker uzelf ervan dat al uw autolichten goed werken. Ook uw mistlampen en richtingaanwijzers. Ze zijn een must voor uw zichtbaarheid en veiligheid – en die van de andere weggebruikers. Maak ze ook geregeld schoon zodat ze hun werk naar behoren doen.

8. Stel een SOS-kit samen

Hebt u ondanks alle voorbereidingen toch pech met uw wagen op weg naar de sneeuw? Dan beklaagt u het zich vast niet dat u een SOS-kit met hulpmiddelen hebt meegenomen. Hou naast uw bagage plaats voor een doos met een fluohesje, EHBO-set, gevarendriehoek, … Ook ruitenontdooier, start- en sleepkabels en een zaklamp, dekens en water kunnen goed van pas komen!

9. Pech onderweg? We zijn internationaal bereikbaar!

Het kan voorvallen dat gedurende uw autorit naar uw skibestemming u schade op aan uw autoruiten oploopt. Gelukkige beidt Carglass® een internationale service aan en zijn we nagenoeg overal in Europa  aanwezig. Voor de meeste landen in Europa hebben wij ook een derde-betalersysteem: dit wil zeggen dat indien u glasbreukverzekerd bent, u niets hoeft te betalen en wij al het papierwerk rechtstreeks met de verzekeraar regelen. Ook bij schade in het buitenland hoeft u zich hier dus niets van aan te trekken.

Op skivakantie met de auto: ready, set, go!
Volgt u dit lijstje om uw auto winterklaar te maken strikt op? Dan smelten uw wagenzorgen als sneeuw voor de zon … Carglass® wenst u een fijne en veilige reis!

 

17 januari 2017