De gekste verkeersregels wereldwijd!

Trek je er deze zomer op uit voor een roadtrip? Zalig vooruitzicht! Maar je let maar beter op wanneer je ’in den vreemde’ de weg opstuift. Want verkeersregels durven in het buitenland al eens af te wijken van de onze. Wist je bijvoorbeeld dat het in Denver illegaal is om op zondag met een zwarte auto de straat op te gaan? En dat je in het VK en Japan een boete tot wel 1000 pond kunt krijgen wanneer je een voetganger nat spat met uw wagen? Carglass® loodst je door enkele van de gekste verkeersregels.

Stukje rijden? Eerst naar de carwash

Start je in Rusland, Belarus, Roemenië of Bulgarije de motor van jouw wagen? Zorg er dan vooral voor dat die blinkt als een spiegel. Want met een vuile auto rijden, is er illegaal! 

Eerst checken op slapende kinderen

In Denemarken mag jouw wagen wel wat vuil zijn, maar voor je instapt, moet je checken of er geen kinderen liggen te slapen onder de auto. Want euhm, dat is een zalige plek voor een dutje? Kinderlogica … 

Laat jouw licht schijnen in ijzige landen

Rijd je met je wagen in Finland, Noorwegen, Zweden of IJsland? Laat jouw koplampen dan voortdurend aanstaan. Want dat is er verplicht! 

Duim op? Verboden in Rusland en Zwitserland

Van plan om met een bordje met je bestemming op en je duim omhoog bij de weg te gaan staan in Rusland? Geen goed idee. Liften is er niet toegestaan. Ver zal je dus niet raken. Hetzelfde geldt trouwens voor Zwitserland: ook daar vang je als lifter bot. 

Leg in Spanje en Portugal een tweede bril in de wagen

Trek je naar het zonnige zuiden van Europa? Verzeker jezelf dan van een helder zicht op de weg. Vergeet je bril dus niet, én leg een reserve-exemplaar in de auto. De verkeerswetten in Spanje en Portugal verplichten je daar zelfs toe. 

Vooraan in de wagen? Nuchter blijven

Eis je graag de passagierszetel naast de chauffeur op? Mooi, maar in Macedonië mag dat alleen wanneer je niks gedronken hebt. Zowel de chauffeur als de persoon die naast hem zit, moet in nuchtere toestand zijn. In Griekenland mag je dan weer niet roken in de auto. 

Auto in? Even de regels checken

Je merkt het, het verkeersreglement heeft in elk land zo zijn curieuze kantjes. Check dus voor je vertrek hoe het op jouw bestemming zit. Tenzij je graag een nachtje in Hotel Bajes doorbrengt.