App-y de weg op! 6 handige apps voor in de auto

Rijdt u vaak met de wagen? En is uw smartphone zo’n beetje vergroeid met uw hand? Dan komen deze auto-apps u ongetwijfeld goed van pas. Om vlot door het verkeer te manoeuvreren, uw parkeerplek terug te vinden of uw blik op de weg te houden. Carglass® loodst u door de coolste apps van het moment. 

1. Waze: vlot door het verkeer

Navigeer moeiteloos naar uw locatie: gebruik de Waze-app. Deze verkeers- en navigatie-app werkt in real time. Daardoor rijdt u voortdurend met actuele verkeersinformatie. En omzeilt u files, ongelukken, verkeersopstoppingen, … U krijgt bovendien waarschuwingen voor obstakels op de weg. En Waze leidt u naar de goedkoopste tankstations op uw route. Gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

2. Android Auto: veilig de weg op

Met de Android Auto-app stuurt u uw telefoon met stemherkenning aan. En hoeft u uw handen dus nooit van het stuur te halen. U beheert tal van handige tools met alleen maar uw stem. Telefoneren, sms’jes sturen, de weg zoeken, … En ook muziek opzetten, het weer checken en afspraken in uw agenda bekijken. U ziet de opgeroepen info op uw telefoonscherm of uw dashboard. Gratis verkrijgbaar op Google Play.

3. Carcorder: de film van uw leven

Tover uw iPhone om in een dashcam met de app Carcorder. En neem alles op wat er voor u op de weg te zien is. Zo hebt u bewijsmateriaal wanneer er een ongeluk gebeurt. Of legt u simpelweg mooie of grappige gebeurtenissen op beeld vast. De app doet trouwens nog meer: ze alarmeert u wanneer u te snel rijdt en houdt uw locatie bij. Handig toch? Verkrijgbaar in de App Store voor $ 3,99.

4. Fuelio: nauwkeurig kostenoverzicht

Een wagen onderhouden kost best wat geld. Vele kleine bedragen lopen op. Daarom is het nuttig om bij te houden wat u precies uitgeeft aan uw wagen. In Fuelio geeft u elke tankbeurt in en hoeveel die u heeft gekost. Daarnaast is er ruimte om uw onderhoudsbeurten en keuringen in te geven en de rekening ervoor bij te houden. Na een tijdje krijgt u zo van de app een gedetailleerd overzicht, mét statistieken en grafieken. Praktisch, want zo stuurt u makkelijk bij wanneer u uitschieters opmerkt. En mindert u op tijd gas. Verkrijgbaar in Google Play.

5. Find my car: zorgeloos parkeren

Overkwam het u al? Dat u urenlang vruchteloos uw wagen liep te zoeken? Dankzij de Find my car-app gebeurt het nooit meer. U slaat bij het parkeren uw gps-locatie op in de app. En wanneer u terugkomt van uw uitstapje, loodst de app u in offlinenavigatie of via Google Maps feilloos terug naar uw parkeerplek. Extra makkelijk: u geeft er niet alleen in waar uw wagen staat, maar herhaalt dit trucje ook voor bijvoorbeeld hotels, restaurants, bezienswaardigheden, … Verkrijgbaar in de iTunes-App Store.

6. Sprint Drive First: smartphone op superstil

Schakel met deze app alle storende functies van uw smartphone uit. En bewaar uw focus voor wat telt: de weg en weggebruikers voor, rond en achter u. Deze app dempt alle stoorzenders. En laat alleen uw navigatie, muziek en contactenlijst ingeschakeld. Stuurt iemand u een sms of belt hij u? Dan krijgt die persoon een sms’je dat zegt dat u achter het stuur zit en even niet bereikbaar bent. Veiligheid voor alles! Verkrijgbaar via Google Play.

Alle tips doorgenomen? Smartphone bij de hand en downloaden maar!

29 oktober 2018