4 manieren om uw auto te beschermen tegen de felste zon

U kunt het zich vast levendig voorstellen: het is middag, de zon schijnt genadeloos en u moet ergens naartoe met de wagen. Zodra u het portier opent, wordt u overvallen door een bedwelmende hitte. Stuur, dashboard, versnellingspook: alles is gloeiend heet. U zet meteen de airco aan, maar kunt de eerste minuten nog niets aanraken. En dan straks ook nog eens rijden met die zon in uw ogen!

Gevaren van fel zonlicht

Felle zon is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. En wel om verschillende redenen:

Zonlicht beschadigt trouwens ook uw interieur. Ontdek hieronder hoe u uw wagen het best beschermt.

Blinderen

Eerst en vooral kunt u uw autoruiten laten tinten. Bij Carglass®, bijvoorbeeld. Wij bekleden uw autoruiten met folie. Dat is gebruiksvriendelijker dan coating en gemakkelijker te onderhouden.

Getinte autoruiten beschermen u en uw passagiers tegen uv-stralen, en uw interieur tegen zonlicht. Aan de temperatuur in uw wagen kunnen ze weinig doen. U ontsnapt dus niet aan de hitte. Maar met airconditioning wordt de temperatuur al snel aangenamer.

Ontdek hoe Carglass® uw ruiten tint. Of krijg meteen uw offerte op maat.

Reflecterende zonneschermen

Met reflecterende zonneschermen dekt u uw ramen volledig af. Dat kan langs buiten of binnen. U kunt er wel niet mee rijden, want ze belemmeren volledig het zicht.

Ook deze zonneschermen hebben geen invloed op de algemene wagentemperatuur. Ze houden wél de contacttemperatuur laag van bijvoorbeeld uw stuur en dashboard, die anders gloeiend heet worden in de volle zon.

Zonneklep

Verblindt de zon u tijdens het rijden? Trek dan meteen uw zonneklep naar beneden. Zo valt er schaduw op uw gezicht en blijft u de weg duidelijk zien.

Interessant weetje: momenteel ontwikkelt Bosch een transparante zonneklep. Via kunstmatige intelligentie kan deze klep uw gezicht herkennen en zich gedeeltelijk verduisteren, zodat er schaduw op uw ogen valt.

Biedt uw zonneklep geen soelaas? Draag dan een zonnebril met genoeg uv-bescherming.

Ademende zonneschermen

Ten slotte zijn er ademende zonneschermen voor uw (achterste) zij- en achterruiten. Extra voordeel: uw ramen kunnen open terwijl het zonnescherm ophangt. Dat biedt uw passagiers verfrissing én bescherming tegen zonlicht.

Carglass® tint uw autoruiten

Kiest u voor getinte autoruiten? Laat het over aan Carglass®.

Vond u dit artikel interessant? Bekijk meteen onze autotips bij laaghangende zon.

3 juli 2020