Welke gegevens heeft Carglass® nodig van mij voor een afspraak?

Hou eerst en vooral het nummer van je nummerplaat en het polisnummer van je autoverzekering bij de hand. Het polisnummer vind je terug in het vierde vakje van uw ‘groene kaart’ – het internationale verzekeringsbewijs.

In bepaalde gevallen vragen we ook het chassisnummer. Dat bestaat uit zeventien tekens en staat op het inschrijvingsbewijs van de wagen – de ‘roze kaart’. 

Waar vind ik mijn chassisnummer?

Je chassisnummer of VIN-nummer is het voertuigidentificatienummer van je auto. Het is een unieke code waarmee we je auto kunnen identificeren. Het chassisnummer blijft immers altijd hetzelfde, ook als een auto van eigenaar verandert, een nieuwe nummerplaat krijgt, …

Je vindt het chassisnummer op de voorzijde van je inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs. Vroeger had dat een roze kleur, tegenwoordig is het grijs en lichtgeel. In de hoek rechtsonder staat een kader met E.VIN en een code bestaande uit zeventien letters en cijfers: het chassisnummer.

Waar vind ik mijn polisnummer?

Het polisnummer is de unieke code van je autoverzekering. De code begint met een B - die letter staat voor België - vier cijfers die verwijzen naar je verzekeraar en tien cijfers die staan voor jouw persoonlijke autoverzekering.

Je polisnummer vind je op je verzekeringsdocument. Vroeger was dat een groene kaart, tegenwoordig is het document wit of ontvang je het digitaal. Zowel op de groene als op de nieuwe witte kaart vind je het polisnummer onder de rubriek ‘code van het land/code van de verzekeraar/nummer’.