Vijf tips voor uw autoreis met kinderen

Een reis met kleintjes? Geen kinderspel! Test deze handige tips van Carglass® uit voor een ontspannen rit. 

Trekt u er binnenkort met uw kroost op uit? Duik snel in de tips van Carglass® en beleef een plezierreis voor iedereen!

1. Vertrek wanneer uw kinderen slaperig zijn

Begin aan uw autoreis op een moment dat de kinderen moe zijn. Zo storen zij u niet terwijl u achter het stuur zit. En lijkt het voor hen alsof het traject korter is. Idealiter vertrekt u ’s nachts. Dan slapen ze de hele reis. Als dat niet kan, is vroeg op de ochtend vertrekken second best.

2. Maak de rit knuffelzacht

Neem een kussen of een kussensloop mee en steek dat tussen de gordel en uw kind. Zo valt uw kind gemakkelijker in slaap en heeft het geen zere nek wanneer het wakker wordt. En wedden dat uw koter ook langer slaapt?

3. Zorg voor entertainment

Neem spullen mee om uw kinderen bezig te houden: videospelletjes en films, boeken en gezelschapspelletjes, … Maar zeker ook voldoende snacks en drankjes. Want ook tijdens het eten, vliegt de tijd.

4. Leg alles binnen handbereik

Zorg dat uw kinderen aan al hun spullen kunnen. Gebruik handige opbergvakjes die u aan de voorste stoelen vasthangt. Zo bedienen uw kinderen zichzelf. En hoeft u tijdens uw reis niet constant achterom te kijken en te helpen.

5. Vind zelf leuke spelletjes uit

Niks leuker om uw kinderen bezig te houden dan uw eigen spel te verzinnen. Stel bijvoorbeeld een schattenjacht op: maak op voorhand een blad met allerlei voorwerpen die uw pagadders onderweg moeten spotten. Een groene auto bijvoorbeeld of een gebouw of monument dat u sowieso passeert. Succes gegarandeerd!

 

23 april 2018