Hoe houdt u het interieur van uw wagen fris? Carglass® hacks

Stof, geurtjes, haren, … het interieur van uw wagen ziet soms af. Toch houdt u het liever netjes. Dat maakt uw ritten eens zo aangenaam. Vindt u schoonmaken een gedoe? Carglass® onthult voor u enkele handige trucjes. Zo hebt u uw interieur in een wip weer spic en span.

1. Haal stof weg met uw kledingroller

Wist u dat uw kledingroller niet alleen handig is om uw broeken, jassen, sjaals, … pluis- en stofvrij te maken? Sla ook aan het rollen in uw wagen. Ga met de roller over uw zetels en kussens. En krijg zo stof en vuil meteen weg. Zetels proper? Ready to roll!

2. Ga stinkende zetels te lijf met soda

Komt een onfris geurtje u tegemoet wanneer u uw wagendeur opent? Vergeet bungelende geurfiguurtjes en parfumverstuivers, neem gewoon wat baksoda uit uw keuken. Smeer dit zuiveringszout uit op uw zetels. En … stofzuig het daarna weg. Slechte geuren behoren meteen tot het verleden.

3. Schraap dierenharen bijeen met uw raamtrekker

Neemt u regelmatig uw huisdier mee in de wagen? Gezellig, maar zo’n pluizenbol laat flink wat haren slingeren. Vervelend, want die plakken aan uw zetels en kleren. Dé oplossing? Spray met een verstuiver water op uw zetels. En schraap de haren vervolgens weg met uw raamtrekker. Snel en doeltreffend!

4. Maak kleine openingen proper met een verfborstel

Met een gewone stofvod geraakt u nooit aan de allerkleinste spleetjes van uw wagen. Hoe u dat vuil er toch weg krijgt? Met een verfborstel! Strijk ermee over de bestofte openingen en gaatjes. U borstelt het zo uw wagen uit.

5. Ruim kauwgum op met plakband

Plakte een van uw deugnieten een kauwgum op uw zetels? Weerhoud uzelf er dan van om die eraf te krabben. Kleef een stuk ducttape over de kauwgum en druk dat aan. Pluk de plakband daarna weg, zodat de kauwgum mee loskomt. Ziezo, vieze plakboel weg, zonder sporen.

30 mei 2018