Winterweer op komst? Hou je rijhulpsystemen proper.

Regen, sneeuw, wegenwerken of een modderige zandweg maken je autoruiten en bumper vuil. Is jouw wagen voorzien van rijhulp- en veiligheidssystemen? Dan heb je een belangrijke taak: je camera’s en sensoren vuil- en ijsvrij houden. Want jouw systemen werken met gevoelige camera’s en sensoren. Zijn die vuil? Dan krijgen je rijhulp– en veiligheidssystemen mogelijk verkeerde signalen door en werken ze minder goed. Het gevolg? Je verhoogt de kans op een ongeval.
vuile-rijhulpsystemen-auto

Winterweer? Opletten geblazen!

Oktober en november zijn de gevaarlijkste maanden op de weg. In België telden deze maanden vorig jaar 107 dodelijke slachtoffers en 9136 gewonden. Die twee maanden vertegenwoordigen een vijfde van het jaartotaal. Die stijging is te wijten aan het veranderende weer. Het resultaat? Onderzoek in Nederland toont aan dat als het regent de kans op een ongeval toeneemt met 77 tot 245 procent!

De cijfers spreken boekdelen: het wispelturige weer heeft een stevige impact op de verkeersveiligheid. Weersomstandigheden bepalen voor een deel de omstandigheden op de weg en het gedrag van de bestuurder.

Denk aan uw veiligheid: onderhoud uw rijhulp- en veiligheidssystemen

Meer en meer auto’s beschikken over Advanced Drive Assistence Systems of rijhulpsystemen. Die handige functies dragen bij aan de verkeersveiligheid: ze voorkomen dat je afwijkt van je rijstrook, voeren een noodstop uit of herkennen verkeersborden en houden de snelheidsbeperkingen in het oog. De mogelijkheden breiden steeds uit. Jouw rijhulpsystemen helpen je veilig door elke verkeerssituatie te loodsen … op voorwaarde dat je ze proper houdt.

Reken je op de hulp van ADAS? Jouw rijhulpsystemen rekenen ook op jou. Want tijdens de herfst- en wintermaanden verdienen ze extra aandacht. Jouw taak? Hou je camera’s en sensoren kraaknet.

Kreeg je auto een nieuwe voorruit? Maak dan een afspraak bij Carglass® voor je voorruitvervanging. Wij zorgen ook voor een professionele herkalibratie – altijd conform de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant.


Propere camera’s en sensoren én herkalibratie voorkomen ongelukken

Winterweer op komst? Hou je autoruit en bumper vuil- en ijsvrij. Heeft jouw auto een nieuwe voorruit nodig? Ga dan langs bij Carglass®. Wij herkalibreren ook je camera’s en sensoren. Zo ben je zeker van hun optimale werking. Denk aan je veiligheid.

* Bronnen: Mobiliteitsorganisatie Touring en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV)

17 september 2020