Zo rijdt u ook in de winter vlotjes elektrisch

Elektrische auto’s hebben het extra zwaar te verduren tijdens de winter. Denk aan de verminderde actieradius van de batterij. In deze blog verklappen we tips om zorgeloos elektrisch te rijden.

Kleiner bereik incalculeren

Bij lage temperaturen slaat de accu van uw elektrische wagen minder energie op. U legt er dus minder kilometers mee af. Laad uw batterij dagelijks op, en neem altijd een laadkabel mee om onderweg ‘bij te tanken’. Check vooraf ook waar er laadpalen zijn op uw route.

Laadkabel vorstvrij houden

Hou er rekening mee dat uw laadkabel kan bevriezen bij vorst. Is uw auto binnenzetten geen optie? Zorg er dan voor dat de stekkeraansluiting droog is. Als het kwaad al is geschied, ontdooit u de aansluiting met een warmwaterkruik.

Energievreters uitschakelen

Om uw actieradius te vergroten, gebruikt u het best zo min mogelijk elektronica. Geen radio dus, en het liefst ook geen verwarming. Koukleum? Gebruik dan alleen de stoelverwarming. Zo bespaart u tot 25 procent van de accu in vergelijking met de volledige verwarming. Of verwarm uw interieur voor terwijl uw auto oplaadt.

Winterbanden installeren

Installeer winterbanden op uw wagen. Meer grip zorgt ervoor dat u veiliger rijdt én minder energie verliest. Denk er ook aan om uw gaspedaal geleidelijk los te laten. Zo vermijdt u dat uw wagen gaat slippen. Want u verliest meer snelheid dan in een conventionele auto.

19 januari 2019