9 tips om bevroren autoruiten te voorkomen

De winter is in het land, en zo ook de wispelturige vrieskou. Die maakt vooral onder autoruiten vele slachtoffers. Vervelend, want als u op tijd naar uw werk wilt vertrekken, moet u die autoruit eerst ijsvrij krijgen. Versla de vrieskou met deze 9 tips om bevroren autoruiten te voorkomen.

1. Wrijf geen aardappel, tandpasta of ajuin over uw autoruiten

Laten we meteen een oeroude mythe uit de wereld helpen: uw autoruiten insmeren met een halve aardappel, ajuin of tandpasta werkt … niet.

2. Plaats geen karton

Ruiten bedekken met karton of krantenpapier werkt alleen als het droog blijft. Regen of sneeuw maken het karton vochtig, waardoor het bevriest en vastkoekt. Resultaat: nog meer materiaal dat weg moet.

3. Spray geen zout- of azijnoplossing

Spuit u water met zout of azijn op uw ruiten? Dan verwijdert u de vorst. Maar u beschadigt ook de carrosserie en verf van uw auto, want azijn en zout zijn bijtende stoffen.

4. Voorkom bevroren autoruiten door ze schoon te maken

Begint het te vriezen? Maak uw autoruiten dan goed schoon. Vocht hecht zich vast aan vuil, waardoor vuile ruiten sneller bevriezen.

5. Bedek uw auto met een anti-ijsdeken

Een anti-ijsdeken is een doek dat uw voorruit beschermd bij vriesweer. Nadeel: uw zij- en achterruiten blijven in de kou staan (zie: tip 9).

6. Hang een diepvrieszak rond uw zijspiegels

Hang met een elastiekje een diepvrieszak rond elke zijspiegel. Vooral een must als uw auto geen buitenspiegelverwarming heeft.

Autoruiten toch bevroren? Ontdooi ze zo (niet)

Krijg meer tips over autoruiten ontdooien.

7. Steek uw ruitenwissers in een paar sokken

Trek een oud paar sokken over uw ruitenwissers. Zo voorkomt u dat de wissers aan uw voorruit vastvriezen.

8. Steek een kurk tussen uw ruitenwissers

Een andere manier om te voorkomen dat uw ruitenwissers vastvriezen: steek een kurk tussen voorruit en wisser. Klinkt gek, maar het werkt.

9. Gebruik een autohoes om bevroren autoruiten te voorkomen

Zoals tip 5, maar dan met een hoes die uw volledige auto bedekt. Wel minder gebruiksvriendelijk dan het kleinere anti-ijsdeken.